Presedintele Camerei Deputatilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a declarat miercuri ca in aceasta noua sesiune parlamentara ar trebui initiate modificari asupra legilor sigurantei nationale. Potrivit lui Dragnea, SRI si SIE, "doua structuri extrem de respectate", au nevoie de o legislatie noua, mai moderna.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Eu cred ca si sper ca in aceasta sesiune poate incepem sa discutam serios despre legile sigurantei nationale, despre legea SRI, despre legea SIE. Ele sunt foarte vechi, si chiar din interiorul acestor structuri se solicita sa fie modificate, pentru ca totusi sunt 17 ani si zona de intelligence a avansat foarte mult in lume si inclusiv in Romania", a spus Dranea, la Palatul Parlamentului.

"SRI si SIE sunt doua structuri extrem de respectate de catre partenerii nostri si foarte profesioniste, au ofiteri foarte apreciati si sunt foarte buni si cred ca au nevoie de o legislatie mult mai moderna. Cred ca aici trebuie sa ne gandim serios sa incepem o discutie aplicata, nu usoara, ci aplicata asupra legilor care stabilesc functionarea acestor doua organisme", a adaugat seful Camerei Deputatilor.