Fostul premier Victor Ponta spune ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, avea la un moment dat relatii privilegiate cu ceea ce numeste acum "statul paralel". "Mi-e greu sa cred ca si-a declarat independenta", a declarat Ponta, la Digi 24.

Victor PontaFoto: Agerpres

"Daca Grindeanu si Tudose erau controlati din alta parte si Dragnea i-a pus, inseamna ca Dragnea e controlat din alta parte. Iar eu, care personal am asistat, am vazut cu ochii mei si cu urechile mele am auzit, stiu sigur ca domnul Dragnea avea relatii privilegiate cu ceea ce acum numeste statul paralel. Am participat la multe evenimente semioficiale la care era si domnul Pahontu de la SPP, noua tinta a lui Dragnea. Il face faimos, nu cred ca stia lumea cine e Pahontu. (...) Nu era asa luptator cu el. Daca a numit doi premieri, pe Grindeanu si pe Tudose, de la statul paralel, inseamna ca el e controlat de statul paralel. Sa inteleg ca si-a declarat independenta acum, cu Dancila? Mi-e greu sa cred acest lucru", a declarat, marti seara, Victor Ponta, potrivit news.ro.

El a mai spus Liviu Dragnea "tot timpul va face acest joc, in care diferenta intre ce spune la televizor, ce gandeste si ce face este ca intre Africa, America de Sud si Asia, nu se ating niciodata".

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus luni seara, la Antena 3, ca, institutional, orice premier trebuie sa aiba contacte cu SRI, cu SIE si cu SPP, insa seful SPP, Lucian Pahontu, a fost implicat mai mult decat era cazul in Guvern.

"L-am vazut pe Mihai Tudose cum a evoluat dupa ce nu a mai fost prim ministru, chiar i-am multumit azi, a devenit acelasi coleg deschis si glumet. Poate tensiunea de acolo, poate influentele. N-avem de unde sa stim acum, dar asta nu inseamna ca pana la urma nu vom afla. Mai multi colegi mi-au spus ca seful SPP-ului a fost implicat mai mult decat era cazul. Domnului Paul Stanescu i s-a spus ca undeva prin martie eu o sa fiu executat si dumnealui poate sa fie seful partidului. Poate ca i s-a spus si lui Grindeanu, lui Tudose, nu stiu", a declarat liderul PSD.

Premierul Viorica Dancila a renuntat la serviciile SPP, imediat dupa investitura, paza fiind asigurata de catre Jandarmeria Romana. Decizia de a renunta la serviciile SPP a fost luata de toti ministrii noului Executiv.

"Am vorbit in ultimul an de implicarea SPP-ului si a domnului Pahontu in chestiuni de politica. Demnitari care sunt monitorizati, o baza de date care se strange la acest domn. Decizia este fireasca. In momentul in care acest SPP, in loc sa asigure siguranta demnitarilor, se ocupa de monitorizarea si spionarea demnitarilor si trimite informatii unui singur om care face analiza pe ele, nu e in regula", a spus, marti, la Antena 3, secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Stefanescu.