Liderul PSD, Liviu Dragnea, a comentat, luni seara, la Antena 3, criticile aduse de presedintele Klaus Iohannis la ceremonia de depunere a juramantului de catre membrii noului Cabinet, Dragnea spunand ca seful statului "nu putea sa rateze momentul". El a mai spus ca spera ca seful statului sa fie "mult mai constient si sa inceapa sa aiba acces la mai multe informatii decat are acum".

"Nu putea sa nu le faca, nu putea sa rateze momentul. (...) Asta cu topaiala este expresia lui consacrata (...) realitatea este alta", a declarat liderul PSD.

El a mai spus ca a apreciat ca presedintele a acceptat al treilea premier PSD intr-un an si ca spera ca seful statului sa fie "mult mai constient si sa inceapa sa aiba acces la mai multe informatii decat are acum".

"Pentru noi a contat foarte mult ca presedintele a acceptat propunerea noastra de premier. Nu am discutat despre suspendare, nici eu, nici domnul Tariceanu. Am respins aceasta idee. Nici vorba de suspendare. Eu tot sper ca presedintele Iohannis sa fie mult mai constient si sa inceapa sa aiba acces la mai multe informatii decat are acum la ceea ce s-a intamplat in trecut si la remanentele care continua. E seful statului, nu se poate deroba. Nu poate sa spuna ca nu a stiut, nu e treaba mea. Trebuie sa se implice, daca va fi cazul", a adaugat Dragnea.

Presedintele Klaus Iohannis a criticat dur, luni seara, la finalul ceremoniei de depunere a juramantului de catre Guvernul Dancila, primul an de guvernare al Coalitiei PSD-ALDE, spunand ca este o discrepanta majora intre promisiunile cu care partidele coalitiei majoritare au venit in fata romanilor si situatia in care ne aflam, cu doua guverne esuate si cu degringolada accentuata la nivelul tuturor sistemelor publice.

Iohannis a mai spus ca exista o linie rosie pe care guvernantii nu au voie sa o depaseasca si ca afectarea independentei justitiei este de neacceptat, potrivit news.ro.