Presedintele PSD, Liuviu Dragnea, acuza Reprezentanta Comisiei Europene in Romania ca a transmis la Bruxelles informatii false. "Minciuna dusa picatura cu picatura si de aici, din tara si de la Bruxelles si de catre europarlamentari, dar si de catre functionari de acolo", a spus Liviu Dragnea, potrivit news.ro.

Intrebat cum isi explica pozitia critica a presedintelui si prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Junker si Frans Timmermans, privind modificarile la legile justitiei, Liviu Dragnea a declarat: "Minciuna dusa picatura cu picatura si de aici, din tara si de la Bruxelles si de catre europarlamentari, dar si de catre functionari de acolo. Ii spun domnului comisar, ii spune domnului director general si se creeaza asa, o retea. Cum e posibil ca Delegatia Comisiei Europene din Romania sa transmita informatii false? Transmise la toti comisarii europeni. Din declaratiile recente ale noului premier - si asta era cu o zi inainte de 24 ianuarie -, doamna Dancila nu facuse niciun fel de declaratii, a evitat presa Viorica Dancila, rezulta ca in timpul mandatului sau guvernul va solicita rapiditate in ceea ce priveste atat adoptarea legilor justitiei, care sunt adoptate, cat si o versiune revizuita a Codului penal si de procedura penala. Cate alte minciuni de genul asta s-or mai fi spus anul asta? Sigur ca mie nu mi se pare absolut deloc corect si cinstit fata de Romania, asta e ideea".

Liderul PSD a spuc ca spera ca atunci cand va merge la Bruxelles presedintele Klaus Iohannis va discuta cu Jean Claude Junker despre "modul in care se iau informatii din Romania"

"Aici este vorba de Romania si, dincolo de PSD, de coalitia PSD-ALDE, e o chestiune importanta si pentru presedintele Romaniei, care sper ca va merge la Bruxelles sa discute ori in plen, ori in privat cu presedintele Junker despre tipul asta si modul in care se iau informatii din Romania. Pentru ca noi dorim ca informatiile din Romania sa fie cele reale", a afirmat Liviu Dragnea.