Ministrul propus pentru Educatie, Valentin Popa, "nu este un necunoscut, fiind rectorul unei universitati, si, pentru a fi protejat, a devenit membru de partid", a declarat duminica liderul PSD Suceava, deputatul Ioan Stan, citat de Agerpres.

Valentin PopaFoto: Hotnews

El s-a aratat convins de faptul ca Popa este foarte potrivit pentru functia de ministru al Educatiei. "In primul rand ca domnul Popa nu este un necunoscut, este rectorul unei universitati care a promovat in ultimul timp cel mai tare. Deci inventica, e pe locul intai pe tara. Probabil ca anul asta va fi pe locul intai in Europa. El este membru proaspat, dar cu adeziunea de mai mult timp la noi. Intrucat am vrut sa-l protejam, in ultimul timp a devenit membru de partid", a afirmat Stan, la Palatul Parlamentului.

Liderul PSD Suceava a recunoscut ca a luat cunostinta despre dezacordurile si balbele lui Valentin Popa, difuzate pe internet.

"Le-am vazut, le-am auzit... Sigur, greseala-i greseala, dezacordu-i dezacord. Probabil era intr-o discutie, poate un pic mai degajat, dar nu pun la indoiala calitatile lui", a spus Ioan Stan.