Nicolae Burnete, 58 de ani, propunerea PSD pentru functia de ministru al Cercetarii in guvernul condus de Viorica Dancila, este presedintele Senatului Universitatii Tehnice Cluj-Napoca. Burnete a facut parte in 2012 din Consiliul National de Etica, for care a decis ca premierul Victor Ponta nu a plagiat.

Nicolae BurneteFoto: utcluj.ro

Burnete s-a nascut pe 4 iunie 1960 la Rosia de Secas, judetul Alba. este casatorit si are doi copii.

Burnete a absolvit Institutul Politehnic din Cluj Napoca intre 1980 si 1985 si ulterior a facut diverse studii de specializare atat in tara, cat si in Franta si Germania. Vezi aici CV-ul lui Nicolae Burnete.

El este in prezent presedinte al Senatului Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca si Director al Departamentului de Autovehicule Rutiere si Transporturi.

Intre 2012 si 2013 a fost Director General Adjunct la Directia Generala Invatamant Superior din cadrul Ministerul Educatiei.

Din 1989 Burnete a activat in diverse functii in cadrul Universitatii Tehnica din Cluj Napoca, iar din 2004 si pana in 2012 a fost decanul Facultatii de Mecanica.

Burnete sustine ca a participat in 50 contracte de cercetare tehnico-stiintifica ca director sau membru in colectiv si a publicat 151 de lucrari stiintifice din 166 elaborate.