Vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat, vineri, dupa CExN, intrebata despre ministrii cu probleme in justitie, ca ea este Stan Patitul, pentru ca s-a dovedit ca este nevinovata si ca, atunci cand justitia spune ceva, trebuie sa ne uitam la ce spune.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

"Eu sunt Stan Patitul. Multi ani de zile am fost sub degetul aratator si, iata, sunt nevinovata. Cand justitia zice ceva, trebuie sa ne uitam la ce zice", a afirmat Andronescu, potrivit News.ro.

Ea a sustinut ca nu si-a dorit sa fie nominalizata ministru in Cabinetul Dancila: "Am mai fost, nu este important pentru mine, este domnul Popa (Valentin Popa - n.r.), rector la Iasi, il cunosc foarte bine. Este o solutie foarte buna".

Ecaterina Andronescu a mai spus ca noul vicepremier are rolul de a dezvolta parteneriatele de care Romania are atata nevoie.

In Cabinetul Dancila, ar urma sa fie patru vicepremieri: Gratiela Gavrilescu din partea ALDE si Rovana Plumb din partea PSD, care vor avea si portofolii, precum si doi vicepremieri PSD fara portofolii - Viorel Stefan si Ana Birchall.

In noul Cabinet ar urma sa revina si Sevil Shhaideh in functia de secretar general al Guvernului.