​Birourile permanente ale parlamentului se reunesc in sedinta vineri pentru a stabili calendarul investirii guvernului condus de Viorica Dancila, al treilea al coalitiei PSD-ALDE, de la ora 15.00. La ora 11.00, Comitetul Executiv National al PSD se reuneste pentru a stabili noii ministri din guvernul Viorica Dancila.

Liviu Dragnea si Viorica DancilaFoto: Agerpres

Liviu Dragnea anunta ca votul in Parlament se va da luni, pe 29 ianuarie, fiind posibil ca luni dimineata sa aiba loc audierile in comisiile de specialitate, iar dupa-amiaza sa aiba loc votul in plenul reunit. Va fi nevoie de convocarea unei sesiuni extraordinare, intrucat parlamentul este in vacanta pana pe 1 februarie.

Surse din ALDE au precizat ca partidul isi va sustine in continuare cei patru ministri - Gratiela Gavrilescu la mediu, vicepremier, Toma Petcu la Energie, Teodor Melescanu la Externe si Viorel Ilie (Relatia cu Parlamentul), precum si pentru Tudorel Toader la Justitie.

O parte dintre ministrii PSD nu se vor mai regasi in noul cabinet, precum vicepremierul fara portofoliu Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor Felix Stroe, sau ministrul Fondurilor Europene Marius Nica - acesta deja anuntandu-si demisia.

Deputatul PSD Catalin Radulescu spunea la sedinta precedenta a conducerii PSD ca "8-9 ministri" vor fi inlocuiti.

Structura guvernului va ramane aceeasi, cu 3 vicepremieri, dintre care unul fără portofoliu, şi 26 de portofolii, plus 2 miniştri delegati. Se vehiculeaza numele Rovanei Plumb ca vicepremier, in locul lui Marcel Ciolacu.