"Sute de mii de romani au protestat, in 2017 si 2018, pentru o tara stabila si prospera, pentru o justitie independenta si eficienta. La fel ca acum un secol, spiritul natiunii este viu. Manifestatiile pasnice arata o fata frumoasa a societatii de azi, o Romanie care stie ce vrea, care nu abdica de la valorile fundamentale. (...) Romanii vor o guvernare decenta si eficienta", a afirmat miercuri presedintele Klaus Iohannis, in discursul de Ziua Unirii Principatelor.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

"Mesajul peste timp al Unirii Principatelor se regaseste in spiritul, in energia si in determinarea sociala de a ne urma destinul european", a mai afirmat seful statului.

"Cand au existat conducatori responsabili, iar aspiratiile romanilor s-au constituit intr-un proiect comun, atunci Romania a fost un stat puternic. Cand ambitiile conducatorilor primeaza, tara stagneaza", a adaugat presedintele, el subliniind ca "Abuzurile trebuie sanctionate dur".

"La fel ca acum un secol, spiritul natiunii este viu. Manifestatiile pasnice arata o fata frumoasa a societatii de azi, o Romanie care stie ce vrea, care nu abdica de la valorile findamentale", a mai spus Klaus Iohannis.

El a subliniat ca politicienii trebuie sa fie "mai atenti la dorintele cetatenilor, la consecintele pe termen lung ale deciziilor luate" si ca "romanii vor o guvernare decenta si eficienta".