Premierul desemnat, Viorica Dancila, a declarat, marti, la Parlament ca pentru functia de prim-ministru o recomanda dialogul si faptul ca stie sa lucreze cu institutiile Uniunii Europene, afirmand ca modul de lucru din Parlamentul European ar trebui introdus si in Romania, potrivit News.ro. Intrebata si cum comenteaza declaratia lui Calin Popescu-Tariceanu, potrivit careia premierul viitorului Guvern va fi, mai degraba, un administrator, Dancila a afirmat ca nu crede ca asta a vrut sa spuna Tariceanu.

Viorica Dancila cand era europarlamentarFoto: Parlamentul European

"In primul rand, o alta abordare. O abordare bazata pe dialog, o abordare constructiva, faptul ca stiu sa lucrez cu institutiile europene, stiu modul de lucru al institutiilor europene, faptul ca de la 1 ianuarie vom prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene si este important sa avem o prestatie foarte buna in cadrul acestui forum", a spus Dancila, intrebata ce o recomanda pentru aceasta functie.

Premierul desemnat a mai spus ca are o experinta politica de noua ani in Parlamentul European, dar si o "abordare constructiva", nevazand doar critici din partea cuiva, ci si solutii.

"Cred ca faptul ca am o experienta atat politica, am experienta celor noua ani in Parlamentul European, am condus delegatia europarlamentarilor romani in grupul socialistilor si democratilor europeni, am o experienta in ceea ce priveste abordarea constructiva, in sensul ca nu vad numai critica din partea cuiva, vad si faptul de a veni cu solutii", a afirmat ea.

Despre afirmatia lui Tariceanu, Dancila a declarat: "Nu cred ca asta a vrut sa spuna domnul Tariceanu. Cred ca domnul Tariceanu a vazut acest administrator, sa spunem in ghilimele, ca un om care trebuie sa administreze foarte bine programul de guvernare si sa-l puna in practica, din punctul asta de vedere vad eu declaratia domnului Tariceanu", a spus Dancila.

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat, luni, ca in actuala situatie premierul viitorului Guvern va fi, mai degraba, un administrator, asa cum ar fi trebuit sa fie si premierii Grindeanu si Tudose.

"Poate era bine sa fii discutat acest lucru de la inceput si cu ceilalti doi premieri. Noi suntem intr-o situatie nefireasca in care a trebuit altcineva (n.r. - decat presedintele partidului care a castigat alegerile - Liviu Dragnea) sa fie prim-ministru. Ce rol trebuie sa indeplineasca acest prim-ministru? Si este valabil si pentru alegerea pe care noi am facut-o in momentul de fata (n.r. - Viorica Dancila) Vreau sa spun lucrul acesta ca lucrurile sa fie clare de la bun inceput, sa stim fiecare pe ce pozitie ne aflam. Premierul viitorului Guvern va fi, mai degraba, cum trebuiau sa fie si cei anteriori, si trebuiau sa inteleaga aceasta chestiune, un fel de administrator. Si nu o spun cu niciun fel de conotatie peiorativa. El primeste un mandat de la majoritatea parlamentara sa duca la indeplinire programul de guvernare pe care parlamentarii si partidele aflate in spate il sustin. El nu este acolo ales de cetateni, nu a participat la alegeri pentru a avea legitimitatea sa conduca Guvernul. (...) Nu e guvernul lui. Guvernul este expresia majoritatii pe care o avem in Parlament bazata pe coalitia formata de PSD si ALDE", a spus Tariceanu luni seara la Antena 3.