Inspectia Judiciara a solicitat, pe 23 noiembrie anul trecut, copii dupa cererile transmise de catre Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 catre procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, precum si dupa raspunsurile acesteia. Kovesi a refuzat de patru ori sa vina la comisia de ancheta, pe parcursul celor 8 luni de activitate.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres

Copiile dupa aceasta corespondenta au fost transmise de catre comisie, in timp util, a precizat marti deputatul PSD Oana Florea, presedintele comisiei.

Inspectia Judiciara a facut aceasta solicitare in baza unei lucrari "avand ca obiect sesizarea formulata de JURINDEX MEDIA SRL, prin reprezentantul legal Razvan Savaliuc, prin care solicita efectuarea de verificari prealabila cu privire la existenta/inexistenta indiciilor de savarsire a abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. a si ș din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, de catre (...) Laura Codruta Kovesi".

"Va solicitam sa ne transmiteti copii conforme cu originalul de pe documentatia ce a constituit procedura de citare a procurorului sef DNA, Laura Codruta Kovesi, in cadrul Comisiei, precum si raspunsurile acesteia la solicitarile formulate de dumneavostra in scris" se arata in solicitare.

Cererea este semnata de inspectorul judiciar Mihaela Hitruc, procuror.

Comisia de ancheta isi prezinta marti raportul final.