Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a declarat marti, dupa o intalnire cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, ca pozitia sa nu este amenintata si considera ca si-a facut datoria, in conditiile in care Romania are stabilitate macroeconomica, relateaza News.ro. Ministrul participa marti, in Comisia economica din Senat, la o dezbatere pe tema Declaratiei 600.

Ionut MisaFoto: Agerpres

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca, in 31 ianuarie, Guvernul va aproba o ordonanta de urgenta pentru amanarea termenului de depunere a Declaratiei 600 pana la 1 martie.

Dragnea a spus ca decizia s-a luat intr-o intalnire a coalitiei cu premierul desemnat Viorica Dancila si cu ministrul Finantelor, Ionut Misa.

Misa a avut marti o intalnire cu Liviu Dragnea, in care cei doi au discutat in principal pe marginea Declaratiei 600. Intrebat daca exista probleme in legatura cu ramanerea sa in fruntea ministerului, Misa a negat.

"Nu vad nicio problema. Consider ca am facut tot ce trebuia sa fac, mi-am facut datoria. Indicatorii macroeconomici banuiesc ca i-ati urmarit, suntem bine. (...) Sunt deficitul structural, deficitul ESA (...) Exista stabilitate macroeconomica (...)", a afirmat Misa.

Ministrul interimar de Finante, Ionut Misa, a venit marti dimineata la Parlament, fiind asteptat la Comisia economica din Senat pentru a oferi explicatii cu privire la Formularul 600. Inainte de participarea la dezbaterea din comisie, Ionut Misa a discutat, timp de aproape o ora, cu liderul PSD Liviu Dragnea, in biroul acestuia de la Camera Deputatilor.

La audierea din Comisia economica a Senatului este asteptata pentru a da explicatii in legatura cu Formularul 600 si sefa ANAF, Mirela Calugareanu.