Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a exclus luni, intr-o conferinta de presa sustinuta la Oradea, intrarea la guvernare a Uniunii, precizand ca acest subiect nu exista, fiindca nu exista o astfel de solicitare nici din partea UDMR, nici din partea coalitiei PSD-ALDE, scrie News.ro. Liderul UDMR a precizat si ca decizia privind votul pentru noul Guvern va fi luata in 29 ianuarie, cand Cabinetul Dancila ar urma sa primeasca aprobarea Parlamentului.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

"Nu exista o astfel de propunere, nici din partea noastra, nici din partea coalitiei PSD - ALDE. Lucrurile nu s-au schimbat. Nu se pune problema, nu exista intentie, nu exista solicitare, pentru noi acest subiect nu exista", a spus Kelemen. conform ebihoreanul.ro.

Pe de alta parte, insa, liderul UDMR considera ca Uniunea ar putea avea "o colaborare punctuala" cu noul guvern al coalitiei PSD-ALDE, dupa intalnirea programata cu premierul desemnat, Viorica Dancila.

"Vom lua o decizie, probabil pe 29 ianuarie, la intalnirea grupurilor reunite ale UDMR din Parlament, despre votul la investitura. Nu facem opozitie numai de dragul opozitiei", a mai spus Kelemen Hunor.

El a refuzat sa-si exprime un punct de vedere legat de noul guvern, criticand insa "degringolada si nehotararea reprezentantilor coalitiei de guvernamant, care mai mult s-au certat decat au guvernat", dovedind astfel ca "Romania e nepregatita ca sa preia presedentia Uniunii Europene din 1 ianuarie 2019".