Liderul PSD Neamt, Ionel Arsene, a declarat luni, inainte de sedinta CExN, ca se considera nevinovat in privinta acuzatiilor DNA la adresa sa, mentionand ca nu are de ce sa faca un pas inapoi, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt nevinovat si am convingerea ca adevarul se gaseste intre copertile dosarului. De ce sa fac un pas in spate? Sunt nevinovat. Pentru orice cetatean prezumtia de nevinovatie trebuie sa fie valabila", a afirmat Arsene, intrebat inainte de sedinta Comitetului Executiv National al PSD referitor la acuzatiile care i se aduc in ancheta DNA.

Intrebat daca considera ca are vreo legatura acest dosar cu activitatea politica, Arsene a raspuns: "Eu cred ca nimic nu e intamplator".

Ionel Arsene a fost plasat, vineri, sub control judiciar, in baza unui mandat emis de magistratii Tribunalului Bacau.

Judecatorii bacauani au respins propunerea de arestare preventiva inaintata de procurorii Serviciului teritorial Bacau al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), dispunand instituirea controlului judiciar pentru 60 de zile in cazul lui Arsene.

Presedintele CJ Neamt a fost retinut, joia trecuta, de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Potrivit DNA, in cursul anului 2013, Ionel Arsene, in calitate de deputat si presedinte al organizatiei PSD Neamt, a primit de la o persoana, martor in cauza, suma de 100.000 euro pentru a-si folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra unor persoane din conducerea Agentiei Nationale de Integritate, in scopul de a se constata nerespectarea dispozitiilor legale privind conflictul de interese si regimul incompatibilitatilor in cazul unei persoane care, la acea vreme, avea functie de conducere in administratia locala.

Procurorii sustin ca banii remisi de martor intr-un restaurant situat pe raza municipiului Bucuresti urmau sa ajunga la persoanele respective prin intermediari.