PNL Neamt solicita demisia lui Ionel Arsene, presedintele PSD Neamt, din fruntea Consiliului Judetean in urma anuntului ca "procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Bacau au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea acestuia pentru 24 de ore, incepand cu data de 18 ianuarie 2018".

Mugur CozmanciucFoto: Hotnews

"Prezumtia de nevinovatie ramane valabila, insa conducerea Consiliul Judetean Neamt trebuie asigurata in permanenta in interesul cetatenilor. PNL Neamt cere demisia acestuia, iar grupul consilierilor judeteni liberali este pregatit sa participe la consultari cu colegii din celelalte formatiuni politice, din Consiliul Judetean Neamt, pentru a asigura continuitatea proiectelor CJ Neamt", declara presedintele PNL Neamt Mugur Cozmanciuc.

Presedintele Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene, fost deputat PSD si considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea, a fost retinut joi de procurorii DNA, sub acuzatia de trafic de influenta.

Ionel Arsene

Ionel Arsene

Foto: arhiva personala

Procurorii il acuza ca, in cursul anului 2013, Ionel Arsene, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene Neamt a PSD, a primit de la o persoana (martor in cauza), suma de 100.000 euro pentru a-si folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra unor persoane din conducerea Agentiei Nationale de Integritate, in scopul de a se constata nerespectarea dispozitiilor legale privind conflictul de interese si regimul incompatibilitatilor in cazul unei persoane care, la acea vreme, avea functie de conducere in administratia locala.

Banii remisi de martor intr-un restaurant din Bucuresti urmau sa ajunga la persoanele respective prin intermediari.

Arsene urmeaza sa fie prezentat vineri Tribunalului Bacau, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Ionel Arsene este unul dintre baronii locali cei mai apropiati de Liviu Dragnea, fiind considerat mana sa dreapta in partid. De altfel, in week-end-ul dinaintea retragerii sprijinului PSD pentru premierul Mihai Tudose, Arsene a fost fotografiat de presa tabloida in compania lui Dragnea si a altor loiali ai acestuia la o intalnire la un restaurant din Bucuresti.

Arsene a tinut prima pagina a ziarelor in 2014, cand televiziunea Est TV si ziarul Mesagerul de Neamt au difuzat un film in care apare in ipostaze compromitatoare alaturi de o tanara.

Seful PSD Neamt a condamnat intr-un comunicat de presa "modul mizerabil in care s-a incercat discreditarea mea si a activitatii mele" si sustine ca e vorba despre "trucaje video".