Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a spus, referitor la ramanerea sa in noul Guvern, ca va pleca daca asa va decide Comitetul Executiv National al PSD, insa important este ca programul de guvernare pe partea de educatie sa continue. Liviu Pop a afirmat ca nu este in Guvern "pe persoana fizica", ci a fost numit politic, astfel ca va pleca politic, scrie News.ro.

Liviu PopFoto: Agerpres

Odata cu desemnarea Vioricai Dancila pentru postul de premier, au aparut in spatiul public speculatii privind componenta noului Executiv, care ar urma in primul rand ca-i excluda pe ministrii care si-au exprimat explicit sustinerea fata de Mihai Tudose sau au fost considerati apropiati ai acestuia - Felix Stroe, Marius Nica, Mircea Titus Dobre, Lucian Romascanu - dar si a altora, printre care Florian Bodog sau Liviu Pop, care ar putea fi inlocuit de Ecaterina Andronescu.

"CEx-ul va decide. Nu sunt in Guvernul Romaniei pe persoana fizica. Am venit politic, voi pleca politic atunci cand CEx-ul va decide. Nu am nicio emotie din punctul asta de vedere. Important este ca programul de guvernare sa continue pe zona de educatie asa cum ne-am angajat in fata electoratului", a declarat Liviu Pop.

Intrebat daca schimbarea sa din functie nu va avea ca rezultat chiar blocarea masurilor din Educatie, Pop a subliniat ca programul de guvernare este foarte bun, dar poate fi imbunatatit.

"Avem un program de guvernare foarte bun, dar sunt convins ca poate fi imbunatatit. O sa avem si formula de imbunatatire catre urmatorul Guvern. Eu am spus, nu au votat cetatenii in decembrie Liviu Pop la Minsiterul Educatiei. Au votat un program de guvernare", a mai spus Pop.