Europarlamentarul Monica Macovei afirma ca Romania are nevoie de un premier care sa sustina anticoruptia sau de alegeri anticipate. "Presedintele Iohannis trebuie sa puna punct jocului lui Dragnea si sa propuna un premier care sa sustina anticoruptia si care sa ceara Parlamentului sa respinga modificarea Codurilor penale, dezincriminarea unor infractiuni sau vreo propunere de gratiere si amnistie", afirma europarlamentarul.

Monica MacoveiFoto: Facebook / Monica Macovei

Monica Macovei adauga ca "Daca PSD, ALDE, UDMR nu vor sa formeze guvernul cu un premier anti-criminalitate, atunci trebuie declansate alegeri anticipate."

Monica Macovei considera ca "Fara un astfel de premier, Romania devine paradisul criminalitatii violente, a criminalitatii organizate (trafic de copii, femei, armament etc), a criminalitatii economice, cum sunt evaziunea fiscala, frauda, spalarea de bani etc. Infractorii vor dori sa-si faca sau sa-si conduca infratiunile transfrontaliere in Romania, pentru ca la noi nu vor mai putea fi urmariti, interceptati, filmati."

"Practic, modificarile la Codurile penale ne scot din circuitul anchetelor transfrontaliere. Adica ne scot din Europa si din colaborarea politieneasca si judiciara cu oricare alta tara. Daca in Germania, de exemplu, se declanseaza o ancheta de trafic de fiinte umane sau de droguri, care trece si prin Romania, ancheta va fi blocata in Romania si nu va avansa, pentru ca modificarile la Codurile penale vor face imposibila orice ancheta pe teritoriul Romaniei", incheie europarlamentarul.