Mihai Fifor, ministrul Apararii in Guvernul Tudose, a fost desemnat , marti, de Klaus Iohannis, premier interimar, a anuntat seful statului, intr-o declaratie de presa la Palatul Cotroceni. Iohannis a convocat pentru miercuri consultari cu partidele parlamentare, pentru desemnarea unui nou premier. Mihai Fifor este si cel mai vehiculat nume pentru functia de premier, au declarat pentru HotNews.ro surse din PSD. PSD intentiona sa il propuna pe Paul Stanescu, ministru al Dezvoltarii si vicepremier in Guvernul Tudose, ca premier interimar, insa Klaus Iohannis nu a fost de acord cu aceasta propunere, au declarat surse politice pentru Hotnews.ro.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Decrete publicate in Monitorul Oficial

Decrete publicate in Monitorul Oficial

Foto: Hotnews

UPDATE Decretul prin care Presedintele Iohannis l-a desemnat pe Mihai-Viorel Fifor, ca prim-ministru interimar al Guvernului Romaniei, pentru a indeplini atributiile prim-ministrului, pana la formarea noului Guvern, a fost publicat marti, 16 ianuarie, in Monitorul Oficial.

Declaratiile sefului statului:

Premierul Tudose mi-a inaintat demisia si am acceptat-o.

Aceasta situatia in care s-a ajuns ma nemultumeste profund si ma ingrijoreaza. Iata ca la un an de la alegeri avem deja doua Guverne PSD esuate.

Vreau sa avem o proecdura rapida de desemnare a unui nou premier.

Aceasta nesiguranta politica nu trebuie sa degenereze in instabilitate politica si vreau sa previn posibile urmari economice negative ale acestei crize generate, iarasi, in interiorul PSD.

L-am desemnat pe Mihai Fifor premier interimar.

Am decis sa convoc consultari cu partidele parlamentare pentru maine. Voi trimite chiar acum invitatiile pentru consultari.