Premierul demisionar Mihai Tudose a ajuns, marti dimineata, la Palatul Victoria, la sediul Guvernului fiind prezent si vicepremierul Paul Stanescu, cel care ar urma sa fie propus de PSD prim ministru interimar, scrie Agerpres. Tudose si-a dat demisia din functia de prim-ministru luni seara, dupa ce Comitetul Executiv National al PSD i-a retras sprijinul politic.

La plecarea de la reuniunea CExN, Tudose a anuntat ca isi va depune demisia si nu va asigura interimatul functiei, adaugand ca in locul sau de programul zilei de marti se va ocupa vicepremierul Paul Stanescu.

Marti, la Palatul Victoria, urmeaza sa fie primit prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe.

Guvernul a informat luni seara ca adresa oficiala privind demisia premierului Mihai Tudose va ajunge marti la Administratia Prezidentiala. "Premierul Mihai Tudose si-a inaintat in aceasta seara demisia din functie, urmand ca, potrivit Legii de organizare si functionare a Guvernului, sa fie transmisa Administratiei Prezidentiale, in cursul zilei de maine, o adresa oficiala in acest sens", se arata in comunicatul Executivului.

Presedintele Klaus Iohannis urmeaza sa emita ulterior decretul de vacantare a postului: "Conform procedurilor, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, va lua act de demisia din functie a prim-ministrului Mihai Tudose si va emite decretul de vacantare a postului, precum si decretul de numire a unui alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar pentru a indeplini atributiile prim-ministrului pana la formarea noului Guvern. Ambele decrete prezidentiale vor intra in vigoare odata cu publicarea lor in Monitorul Oficial", se arata in comunicatul Guvernului.