"Romania nu isi poate permite inca un guvern creat din criza morala in care colcaie coalitia PSD-ALDE. Este nevoie de o alternativa. O alternativa care trebuie construita cu toti cei care au aratat ingrijorare pentru felul in care e condusa tara de un an incoace si care acum sunt asteptati sa gandeasca solutii. Daca vor fi alegeri anticipate ne asumam sa fim parte a acestei solutii.", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.

Dacian CiolosFoto: Facebook - Dacian Ciolos

Ciolos arata ca doar intr-un an si unsprezece zile de guvernare PSD-ALDE au fost demisi doi premieri si doua guverne au fost decapitate de ambitii politice meschine. Ciolos crede ca "pe langa populism si incompetenta, guvernarea PSD-ALDE adauga un ingredient periculos pentru tara: instabilitate politica."

"PSD si ALDE nu sunt in stare sa isi asume responsabil guvernarea, o responsabilitate care vine de la votul pe care l-au primit din partea oamenilor care au crezut in ei. Rezultatul nu poate fi decat unul singur: vor duce tara de rapa. Din punctul meu de vedere, coalitia PSD-ALDE a esuat. Romania nu isi poate permite inca un guvern creat din criza morala in care colcaie coalitia PSD-ALDE", mai scrie Ciolos pe pagina de Facebook a platformei "Platforma Romania 100".