Liderii filialelor TSD Arad si Alba au anuntat, duminica seara, ca pozitia presedintelui Tinereului Social-Democrat, Gabriel Petrea, fata de actuala criza politica, care a venit cu propunerea ca pentru fiecare functie sau candidatura importanta, trebuie sa existe competitie interna in partid - cu proiecte, dezbateri, vot - nu reprezinta opinia structurii pe care acesta o conduce, potrivit Agerpres.

"Tinerii social-democrati aradeni se declara solidari cu actuala conducere a partidului si presedintele Liviu Dragnea si suntem de parere ca organizarea unui Comitet Executiv National este o necesitate vitala in actuala conjunctura. Iar TSD Arad se delimiteaza de scrisoarea presedintelui TSD, Gabriel Petrea", a postat pe Facebook presedintele organizatiei TSD - filiala Arad, Ingrid Iordache.

Potrivit acesteia, TSD sustine, in primul rand, continuarea seriei reformelor si punerea in aplicare a masurilor programului de guvernare.

Liderul TSD Alba, Corneliu Muresan, a sustinut, pe pagina sa de socializare, ca precizarile presedintelui TSD, Gabriel Petrea, nu reprezinta opinia structurii pe care acesta o conduce.

"TSD Alba, avand in vedere cele aparute in presa si pe retele de socializare ca urmare a pozitionarii d-nului Gabriel Petrea, ministru si presedinte al TSD, aduce urmatoarele lamuriri: Pozitia lui Gabriel Petrea este una personala, a lui ca om si eventual ministru, si nu una ca lider al tineretului social-democrat, nereprezentand astfel opinia structurii pe care o conduce. Tineretul social-democrat din Alba cat si cel din tara isi doreste ca increderea covarsitoare obtinuta in urma votului acordat de romani sa se materializeze prin proiectele asumate in programul de guvernare si prin finalizarea acestora", a scris, pe Facebook, Corneliu Muresan.

Liderul TSD Alba crede ca, in actuala conjunctura, singura solutie democratica si echilibrata este organizarea unui Comitet Executiv National.

Presedintele TSD, Gabriel Petrea, a venit cu propunerea, printr-un document publicat duminica pe site-ul organizatiei, ca pentru fiecare functie sau candidatura importanta, trebuie sa existe competitie interna in partid - cu proiecte, cu dezbateri, cu vot.

Petrea a mai propus grupuri de lucru pentru alegerile europarlamentare si prezidentiale din 2019 si organizarea de alegeri primare pentru desemnarea candidatului in alegerile prezidentiale.

"Credem ca pastrarea guvernarii si continuarea implementarii Programului de Guvernare trebuie sa ramana o prioritate. Nu ne permitem sa facem schimbari o data la sase luni, pentru ca parem neseriosi si amatori", a afirmat liderul TSD.