Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat, pentru Agerpres, ca premierul trebuie sa aiba o mare libertate in a-si forma echipa guvernamentala pentru a putea duce la bun sfarsit un program de guvernare asumat politic, intrucat el este cel care raspunde in fata Parlamentului impreuna cu membrii Cabinetului de eventuale nerealizari sau greseli.

"Premierul are o responsabilitate extrem de mare in realizarea programului de guvernare. Premierul vine cu o echipa in fata Parlamentului, in care trebuie sa aiba incredere ca poate duce la bun sfarsit un program de guvernare asumat politic. Cred ca premierul trebuie sa aiba o mare libertate in a-si forma echipa. Pana la urma, premierul este cel care raspunde in fata Parlamentului impreuna cu Guvernul pe care il conduce de realizarea programului de guvernare, de eventualele nerealizari sau greseli. Din aceasta perspectiva, ai libertate, dar trebuie sa ai si responsabilitate. Atunci trebuie sa aiba libertatea de a-si forma echipa asa cum crede. Nu e o decizie in abstract, nu e o decizie in orb, nu este o decizie discretionara in care faci ce vrei. Trebuie sa faci cu responsabilitate anumite lucruri", a afirmat fostul ministru al Justitiei, vineri, pentru Agerpres.

El sustine ca in PSD e nevoie de dialog pentru a avea "coerenta a deciziei politice".

"La nivel de partid cred ca e nevoie de dialog. Avem o sansa foarte mare din partea cetatenilor pentru ca am primit un vot de incredere masiv dupa un guvern dezastruos. Suntem obligati, nu avem nicio alta sansa decat sa performam la guvernare. Si atunci e important sa ai o echipa incepand de la prim-ministru pana la membrii Cabinetului ca pot duce la indeplinire programul de guvernare. E o chestiune de dialog si de asumare pana la urma. Daca cineva este nemultumit de ceva, trebuie sa spuna de ce, sa vedem care sunt motivele", a subliniat el.

"E o chestiune de coerenta a deciziei politice, dar si de oameni adecvati pentru a putea duce la indeplinire un program de guvernare. Nu e suficient sa scrii bine un program de guvernare si oamenii sa aiba incredere, ci sa ai oameni potriviti adecvati care sa isi duca mandatul asa cum a fost el asumat si cu foarte multa responsabilitate", a adaugat Cazanciuc.