Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seara, la Antena 3, ca Guvernul, prin Ministerul Economiei, vrea sa rascumpere actiuni de la Daewoo Mangalia pentru a deschide un santier naval al statului unde ar putea fi construite fregate pentru Armata.

Primul ministru, Mihai Tudose, a declarat ca a discutat cu ministrul Economiei, Gheorghe Simon, despre rascumpararea pachetului majoritar de actiuni de la Daewoo Mangalia.

"Impreuna cu ministrul Economiei, domnul Simon, am incercat si se pare ca reusim sa rascumparam 51% din actiunile Daewoo la Mangalia. Am constatat intr-o zi, impreuna cu alte ministere, specialisti, ca statul roman nu mai stie decat sa vanda. Ne-am descoperit niste deprinderi, cum poate statul roman sa cumpere, sa avem si noi un santier naval. Si va spun ca il luam, vom avea un santier naval al statului", a declarat primul ministru.

Mihai Tudose a mai spus ca la acest santier naval s-ar putea construi fregate pentru Armata si chiar s-ar putea face mentenanta acestora.

"Poate o sa facem niste fregate pentru Armata, sa facem si mentenanta la ele tot acolo. Poate facem si noi o barcuta, acolo. Nu e posibil ca o tara cu atata Dunare, cu mare, sa nu aiba un santier care sa faca o barcuta acolo", a mai declarat Mihai Tudose, potrivit news.ro.