​Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a comentat in mod ironic, la Digi24, scrisoarea prezentată de președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, în ședința de luni a Comitetului Executiv, spunand ca prietenului sau i s-a dezvoltat un "talent ideologic", insa pentru ca acest talent sa ajunga sa fie apreciat "trebuie sa fi citit vreo carte". El a afirmat si ca premierul Mihai Tudose ar fi la acelasi nivel "teoretico-ideologic" cu Badalau.

Dumitru Buzatu, liderul PSD VasluiFoto: Agerpres

"Este un document genial. După scrierile lui Karl Marx, urmează Niculae Bădălău. Sunt câteva consideraţii încropite acolo, nu e vreo analiză foarte serioasă, sunt utilizate vreo două - trei concepte nedefinite de către domnul Bădălău, care e prietenul meu, şi căruia i s-a dezvoltat în ultima vreme talentul acesta ideologic. Numai că talentul ăsta ideologic ca să se dezvolte la un nivel care să fie apreciat trebuie să aibă nişte elemente anterioare. Adică, trebuie să fi citit vreo carte, nişte treburi din astea", a declarat liderul PSD Vaslui, potrivit Digi24.

"Şi eu cred despre domnul Tudose că este exact la acelaşi nivel ca şi domnul Niculae Bădălău din punct de vedere teoretico-ideologic. Am constatat doar nivelul, nu reproșez nimănui nimic", a continuat Buzatu.

Badalau a facut publica ieri o scrisoare deschisa adresata membrilor PSD in care critica actuala conducere a partidului pentru "suspendarea democratiei interne" si cere o "conducere colectiva" a PSD.

O decizie privind eventuale schimbari in Guvern, dar si in partid urmeaza sa fie luata la viitorul Comitet Executiv al PSD, care se va desfasura in perioada 29-31 ianuarie, la Iasi.