Raluca Turcan, liderul deputatilor PNL, afirma ca salariile profesorilor sunt amanate la plata, iar scolile au primit instiintare din partea Inspectoratelor prin care se stabileste data de salariu pe 14 ale lunii, nu 9 cum era pana in prezent, se arata intr-un comunicat al PNL.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prim-vicepresedintele PNL face apel sa se platasca la timp aceste salarii.

"Salariile profesorilor sunt amanate la plata din cauza nepriceperii guvernului PSD! Scolile au primit o instiintare din partea Inspectoratelor prin care se stabileste data de salariu pe 14 ale lunii, nu 9 cum era pana in prezent. Aceasta amanare poate fi prelungita. Acest lucru s-a intamplat deoarece in luna decembrie, PSD a aprobat OUG 90/2017 prin care a stabilit ca salariile profesorilor nu vor mai fi platite din bugetele locale, ci prin Ministerul Educatiei Nationale. Reamintesc ca o lege similara a fost semnata de Dragnea si votata in Camera Deputatilor, insa OUG 90/2017 a grabit acest proces de centralizare! Prin urmare, scolile au o dubla subordonare" sustine Turcan, membru in comisia de educatie din Camera Deputatilor, in comunicatul de presa.

"In acest moment autoritatile locale nu stiu cine este ordonatorul de credite si din ce buget trebuie platite salariile. Scolile sunt institutii publice de interes local, bugetul lor este aprobat in sedinta de Consiliu Local, in acelasi timp cu bugetul local. Astfel, Consiliul Local a fost pus in situatia de a aproba niste bugete ale scolilor care sa includa si salariile profesorilor, sume de care bugetul local nu dispune. Nu a fost prevazut si cum vor fi platite acestea, neexistand norme de aplicare ale legii. Aparent, acum exista doi ordonatori de credite - fapt nemaiintalnit. Un serviciu public nu poate sa fie in acelasi timp centralizat si descentralizat", mai spune aceasta.