Senatorul PSD Robert Cazanciuc afirma ca ar prefera "un presedinte mediator decat jucator", referindu-se la unele afirmatii ale sefului statului de la sedinta de vineri a plenului Consiliului Superior al Magistraturii, care s-a reunit pentru a-si alege noua conducere, relateaza Agerpres.

Robert Cazanciuc (foto arhiva)Foto: AGERPRES

"Prima aparitie publica a presedintelui Romaniei m-a facut sa ma intreb daca se numeste Iohannis sau Basescu, de vreme ce a ales sa vorbeasca in discursul de la sedinta de alegeri din CSM de ingrasatul porcului in Ajun de Craciun. In anul Centenarului as prefera, mai degraba, un presedinte mediator decat jucator", a scris, vineri, pe Facebook, Cazanciuc, care este presedintele Comisiei juridice din Senat.

El sustine ca ar prefera ca "in cadrul atributiilor sale privind promulgarea legilor, presedintele sa invite membrii Comisiei speciale la Cotroceni, sa aiba un dialog despre legile justitiei pentru a vedea daca sunt dispozitii, institutii care nu corespund unor asteptari sociale".

"Am evita astfel sa discutam despre un presedinte gresit informat, pentru ca refuz sa accept varianta ca, in debutul anului Centenar, presedintele a ales sa fie de partea unora, doar pentru ca altii indraznesc sa aiba alte opinii. Eu, personal, sunt dispus sa merg si sa am un asemenea dialog pe texte concrete, pentru ca, in final, toti avem nevoie de o justitie independenta, dar si responsabila in acelasi timp", a adaugat Cazanciuc.

Presedintele Klaus Iohannis a criticat, in sedinta de vineri a CSM, dezbaterile din comisia speciala privind legile justitiei, sustinand ca procedura a fost "proaspat inventata", iar discutiile s-au purtat cu "pumnul in gura" opozitiei.

"De ce s-or fi grabit doamnele si domnii parlamentari sa ingrase porcul inainte de Craciun? Probabil nu au auzit de acea vorba din popor cu ingrasatul porcului in Ajun de Craciun", a spus seful statului.