Vicepremierii din guvernul Tudose au primit aparat propriu de lucru, printr-o ordonanta de urgenta data la sfarsitul anului trecut

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Miercuri, 3 ianuarie 2018, 13:27 Actualitate | Politic


Marcel Ciolacu
Foto: Facebook
Guvernul condus de Mihai Tudose a emis o ordonanta de urgenta, publicata in Monitorul Oficial pe 29 decembrie, prin care vicepremierii au primit un aparat propriu de lucru format din secretari de stat si consilieri. Potrivit actului normativ, aparatul propriu al vicepremierului este structura fara personalitate juridica, finantata prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Potrivit Digi24, aceasta ordonanta nu s-a aflat pe agenda de lucru a sedintei de Guvern. In cabinetul Tudose exista trei viceprim-ministri: Marcel Ciolacu (PSD), Paul Stanescu (PSD) si Gratiela Gavrilescu (ALDE).

Astfel, prin OUG 115 a fost abrogata prevederea potrivit careia "Viceprim-ministrul este ajutat în activitatea sa de unul sau mai mulți consilieri de stat, numiți, respectiv eliberați din funcție prin decizie a primului-ministru, la propunerea viceprim-ministrului" si s-a adaugat un articol prin care viceprim-ministrul primeste aparat de lucru propriu.



Redam textul ordonantei:

"Având în vedere caracterul deosebit de complex al activităţii Guvernului, ce rezultă din multitudinea şi anvergura obiectivelor din Programul de guvernare, aprobat de Parlament

reţinându-se necesitatea asigurării tuturor pârghiilor necesare membrilor Guvernului pentru îndeplinirea atribuţiilor legale, în consens cu interesul naţional,

luând în considerare necesitatea stabilirii măsurilor care să permită desfăşurarea în cele mai bune condiţii a activităţii la nivelul centrului Guvernului, prin organizarea aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, constatându-se că neadoptarea măsurilor propuse are consecinţe negative asupra activităţii la nivel guvernamental, ţinând cont de faptul că aceste aspecte vizează interesul public şi constituie situaţii de urgenţă şi extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată,

În temeiul art 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

Art. I. — Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 164 din 2 aprilie 2001, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. La articolul 3, alineatul (5) se abrogă.

2. Articolul 20 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 20. — Aparatul de lucru al Guvernului este alcătuit din aparatul propriu de lucru al prim-ministrului, aparatul propriu de lucru al viceprim-ministrului, Secretariatul General al Guvernului, departamente şi alte asemenea structuri organizatorice cu atribuţii specifice stabilite prin hotărâre a Guvernului."

3. După articolul 21 se introduce un nou articol, articolul 21^1, cu următorul cuprins:

"Art. 211. — Aparatul propriu de lucru al viceprim-ministrului este structură fără personalitate juridică, finanţată prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, condusă de viceprim-ministru; în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului îşi desfăşoară activitatea unul sau mai mulţi secretari de stat şi consilieri de stat, numiţi, respectiv eliberaţi din funcţie, prin decizie a prim-ministrului, la propunerea viceprim-ministrului."

Art. II. — La articolul 1 alineatul (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 25/2007 privind stabilirea unor măsuri pentru reorganizarea aparatului de lucru al Guvernului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 270 din 23 aprilie 2007, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 99/2008, cu modificările şi completările ulterioare, după litera a) se introduce o nouă literă, litera a1), cu următorul cuprins:

"a1) aparatul propriu de lucru al viceprim-ministrului, structură fără personalitate juridică, finanţată prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, condusă de viceprim-ministru; în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului îşi desfăşoară activitatea unul sau mai mulţi secretari de stat și consilieri de stat, numiţi, respectiv eliberaţi din funcţie, prin decizie a prim-ministrului, la propunerea viceprim-ministrului"."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















1297 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by