Premierul Mihai Tudose a afirmat ca exclude "orice tip de contact" cu Fondul Monetar International (FMI) cu privire la un posibil imprumut. "Exclud din start orice tip de contact cu Fondul Monetar pe aceasta zona (n.r. - de imprumut)", a spus Tudose, intr-un interviu difuzat sambata de Antena 3, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a sustinut ca prognoza economica a FMI a inceput sa concorde cu realitatea din Romania. "Vad ca si-au mai revenit. Tineti minte declaratiile lor de la jumatatea anului, cand au venit cu deficitul de 5%, cu cresterea de 2% si atunci cand i-am intrebat cam ce tratament iau, ca sa stim sa evitam noi pastilele acelea, ca lor nu le face bine, toata lumea a zis: Ne punem noi cu Fondul Monetar, dar nu cu Fondul in sine, ci cu oamenii de pe aici? Iata ca noi am avut dreptate si vad ca si-au mai revenit si ei. A inceput acum prognoza lor sa concorde cu realitatea", a afirmat prim-ministrul.

Mihai Tudose a exclus posibilitatea unei noi crize economice in Romania: "Eu vad ca stam foarte bine. (...) In 2008 nu a fost o criza, a fost incompetenta celor care au condus atunci. (...) Vreti sa avem o atitudine servila in fata unor baieti din astia care ne-au cam demonstrat ca nu prea se pricep? Haideti sa o avem! Dar eu nu pot sa fac asta, dovada ca avem crestere economica, se pare ca va fi peste 6 per total an, deficitul sub 3 si structural si cash-ul. (...) Daca era dupa ei, asta-vara nu mai aveam lefuri, nu mai aveam salarii, inchideam mustaria, deficitul 6%, crestere economica aproape deloc. Vai, vine criza! Criza pleaca de la lipsa de incredere in structurile statului."

Premierul a sustinut si ca "cineva tot incearca sa genereze crizele respective".