Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Romania TV ca nu considera ca este necesara o ordonanta de urgenta pentru adoptarea Codurilor penale, apreciind ca acestea trebuie dezbatute in Parlament, potrivit news.ro.

"Nu cred ca e nevoie de ordonanta de urgenta pentru ca si aceste initiative legislative trebuie adoptate dupa dezbateri. Nici nu sunt de acord sa facem o sesiune extraordinara, nu cred ca se impune", a afirmat Liviu Dragnea la Romania TV.

El a precizat ca aceasta nu exclude posibilitatea ca parlamentarii din comisia speciala sa se intruneasca totusi in vacanta parlamentara.

Dragnea a anuntat vor mai avea loc modificari ale codurilor penale impuse de decizii ale Curtii Constitutionale, precum si de decizii CEDO.

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat in urma cu o saptamana, la Parlament, ca Directiva europeana privind prezumtia de nevinovatie va trebui transpusa "mot-a-mot" in codurile penale din Romania, precizand ca daca Parlamentul nu va face acest lucru in timp util, Guvernul va trebui sa intervina.

Anterior, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, declarase in fata comisei speciale pentru legile Justitiei ca Directiva Parlamentului European privind prezumtia de nevinovatie trebuie transpusa, iar daca Parlamentul nu o va face, Guvernul va fi indreptatit sa emita o ordonanta de urgenta pentru modificarea Codurilor penale.