UPDATE Deputatul PSD Liviu Plesoianu si-a retras semnatura de pe proiectele de lege care ofera imunitate totala demnitarilor in fata legii penale si care abroga articolului referitor la "Folosirea abuziva a functiei in scop sexual" / Catalin Radulescu isi retrage si el semnatura

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 28 decembrie 2017, 16:26 Actualitate | Politic


Liviu Plesoianu
Foto: cdep.ro
Deputatul PSD Liviu Plesoianu anunta, intr-o postare pe Facebook, ca si-a retras semnatura de pe cele doua proiecte de lege ale unor colegi din PSD care instituie pragul de 200.000 de euro pentru abuzul in serviciu si care ofera imunitate totala demnitarilor in fata legii penale, calificand abrogarea articolului referitor la "Folosirea abuziva a functiei in scop sexual" o "maxima aberatie".

UPDATE UPDATE Si deputatul PSD Catalin Radulescu a anuntat ca isi retrage semnatura: "O sa retrag initiativa si o sa las numai ca amendamente care se vor discuta la Codul penal si Codul de procedura penala la sfarsitul lui ianuarie, au fost depuse acum 3 luni ca amendamente in Comisia special privind legile justitiei.

A face acelasi lucru ca initiativa nu isi mai are sensul, pentru ca traseul e foarte lung, ori noi vom discuta Codul penal si Codul de procedura penala la sfarsitul lunii ianuarie", a precizat deputatul Catalin Radulescu, citat de DC News.

"Atunci cand una discutam si alta fumam...", a scris Plesoianu, precizand ca si-a retras joi dimineata semnatura de pe doua initiative legislative.

In ceea ce priveste proiectul de lege care elimina infractiunea de "folosire abuziva a functiei in scop sexual", Liviu Plesoianu cere colegilor sai sa isi retraga semnaturile.

Celalalt proiect de lege, depus de deputatul PSD Catalin Radulescu, prevede ca toti demnitarii sunt scosi din categoria "functionarului public in sensul legii penale". Acest proiect a fost semnat de 40 de parlamentari PSD si a fost inregistrat pe data de 20 decembrie, odata cu alte proiecte depuse de deputatul condamnat definitiv la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare in decembrie 2016 prin care se modificau legile justitiei, codul penal si de procedura penala sau Legea ANI.

Concret, se abroga alineatul b al art 175 din Codul penal, unde este definit functionarul public in sensul legii penale, eliminandu-se astfel demnitarii.

Iata mai jos postarea lui Liviu Plesoianu:

"Atunci cand una discutam si alta fumam...

In aceasta dimineata mi-am retras semnatura de pe doua initiative legislative.

N-am de gand sa fac niciun compromis! Nu e deloc in regula sa amestecam mere bune cu mere stricate...

Exemplu: Sa le permiti celor care sufera de boli grave sau incurabile sa efectueze arest la domiciliu mi se pare un lucru foarte bun. Sa elimini insa articolul 299 din Codul penal (cel referitor la Folosirea abuziva a functiei in scop sexual) mi se pare o mare prostie!

In expunerea de motive a initiatorului scrie asa: "In considerarea abrogarii art. 299, se considera ca notiunea de "favoruri sexuale" este o notiune care nu poate fi determinata precis si, mai mult, exista o alta infractiune care are ca obiect intretinerea de raporturi sexuale cu o persoana fara consimtamantul acesteia, iar daca consimtamantul este dat nu mai putem vorbi de o infractiune".

...Foarte GRESITA abordarea initiatorului! In primul rand, in articolul 299 din Codul penal se face vorbire despre fapta functionarului public de "a PRETINDE sau obtine favoruri de natura sexuala". Ca atare, pentru a fi infractiune, nu e necesar ca favorurile sexuale sa fi si fost oferite. Faptul in sine de a le pretinde, daca este probat, este element constitutiv al infractiunii. Si e ABSOLUT FIRESC sa fie asa!

Mai mult... Se face trimitere la alta infractiune, care are ca obiect intretinerea de raporturi sexuale cu o persoana fara consimtamantul acesteia. Pai initiatorul ar trebui sa stie ca "favoruri sexuale" pot fi oferite si fara intretinerea efectiva de raporturi sexuale! Sunt nenumarate exemple pe care le putem lua in calcul. Doar unul cred ca e suficient: functionarul public in speta solicita favorul sexual constand intr-o sedinta de dans erotic, fara a avea loc si un contact efectiv...

Apoi, vorbeste initiatorul si despre faptul ca "daca consimtamantul este dat nu mai putem vorbi de o infractiune". Profund GRESIT! Chiar daca e dat consimtamantul, asta nu il exonereaza absolut deloc pe functionarul public in speta - el tot s-a folosit de functia publica pentru a primi favoruri de natura sexuala in schimbul a ceva ce poate fi obtinut tocmai prin functia sa publica...

Fac apel la toti colegii si toate colegele care au semnat aceasta initiativa legislativa sa citeasca forma in care a fost depusa si sa-si retraga semnaturile.

De asemenea, consider ca pragul de 200.000 de euro pentru abuzul in serviciu este o gonflare inutila a pragului propus initial. Este clar ca DNA a facut abuz de... abuz in serviciu pentru a controla jocul politic din Romania. Pentru cine stie sa citeasca si nu e doar sclavul propagandei, se gaseste foarte usor informatia conform careia Comisia de la Venetia sugereaza impunerea prin lege a unui prag mare tocmai pentru a evita abuzurile unor procurori a caror preocupare ar putea fi tocmai preluarea controlului asupra jocului politic. Insa pragul de 200.000 de euro mi se pare mult umflat. S-a propus in trecut 200.000 de lei, s-a propus si 100.000 de lei. In orice caz, semnificativ mai jos de 200.000 de euro...

In ceea ce priveste cealalta initiativa legislativa care nu mai are semnatura mea, lucrurile sunt cat se poate de limpezi. Una este sa aduci completari si clarificari, dar cu totul altceva e sa modifici legea astfel incat sa nu-i mai consideri functionari publici pe parlamentari si pe Presedinte. Atat parlamentarii, cat si Presedintele tarii SUNT si TREBUIE SA RAMANA functionari publici, aflati in slujba cetateanului care i-a ales prin votul sau!

P.S. Dincolo de functionari publici, praguri si altele asemenea, cred ca initiatorul chiar ar trebui sa explice public la ce s-a gandit atunci cand a scris despre abrogarea articolului referitor la "Folosirea abuziva a functiei in scop sexual". Abrogarea acestui articol chiar ar fi o MAXIMA ABERATIE!"

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2617 vizualizari

 • +13 (15 voturi)    
  . (Joi, 28 decembrie 2017, 16:43)

  Toate nickname-urile erau luate [utilizator]

  Sigur Noua Securitate a Statului Paralel i-a pus semnătura pe proiectele alea de lege.

  E bună totuși și presiunea publică. :)
 • +14 (16 voturi)    
  Oricum ati muncit inutil la legile astea. (Joi, 28 decembrie 2017, 16:46)

  alibaba_zeul_meu [utilizator]

  Sunt neconstitutionale.
  • +3 (3 voturi)    
   PSD joaca politistul bun politistul rau cu Romania (Joi, 28 decembrie 2017, 20:07)

   Boham [utilizator] i-a raspuns lui alibaba_zeul_meu

   Vine un PSD-ist si propune 100 de aberatii ticaloase dupa care vine alt PSD-ist si spune ca nu toate sunt bune ci doar o parte.


   si uita asa din 100 de ticalosii raman 20 iar poporul are sentimentul ca PSD a facut un lucru bun pt ca a retras 80 de ticalosii
 • +14 (16 voturi)    
  E inca tanar, in putere (Joi, 28 decembrie 2017, 16:58)

  scaraotchi [utilizator]

  trage speranta ca se va descurca singur cu ... fetele. Mai bine se consulta cu Nicolicea, astfel afla ca de la o varsta e nevoie de ....lege, nene...

  Si de ce 200 de mii de euro? Pentru cineva care inainte de deputatie avea salariu de 790 lei e suficient si un prag de 1000 de lei - e baiat simtit, nu uita de unde a plecat....
  • +3 (3 voturi)    
   Plesoianu minte si manipuleaza (Vineri, 29 decembrie 2017, 12:31)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui scaraotchi

   Comisia de la Venetia a dat clarificari in legatura cu acel prag.
   Iata lamuririle date de Comisia de la Venetia
   "... decisivă este natura faptei, iar pragul la care se referă nu este în niciun caz unul financiar".

   Dar Plesoianu o da inainte cu pragul lui inalt!.
 • +13 (15 voturi)    
  HAHAHA! (Joi, 28 decembrie 2017, 17:26)

  mimiloi [utilizator]

  In concluzie DNA e vinovat de amendamentele slugilor pesediste la legile (in)justitiei prin " abuz de... abuz in serviciu pentru a controla jocul politic din Romania"
 • +5 (5 voturi)    
  Mitraliera si gloantzele sale oarbe. (Joi, 28 decembrie 2017, 17:40)

  Plagarus [utilizator]

  Cătălin Rădulescu & fanii hotilor "alesi" :1. Babuş Radu, 2.Bălănescu Alexandru, 3.Bontea Vlad,4. Bucura-Oprescu Simona,5. Căciulă Aurel, 6.Căruceru Aida-Cristina, 7.Cocoş Vasile, 8.Cosma Andreea, 9.Dinu Cristina-Elena, 10.Georgescu Nicolae, 11.Halici Nicuşor,12. Intotero Natalia-Elena,13. Itu Cornel, 14.Lupaşcu Costel,15. Macovei Silviu Nicu,16. Matei Călin-Vasile-Andrei,17. Moagher Laura-Mihaela, 18.Neaţă Eugen, 19.Nosa Iuliu,20. Oteşanu Daniela, 21.Paraschiv Rodica, 22.Păle Dănuţ,23. Petric Octavian,24. Pleşoianu Liviu Ioan Adrian,
  25.Popa Ştefan-Ovidiu,26. Pop Andrei,27. Rădulescu Cătălin-Marian,28. Simion Lucian-Eduard,29. Spânu Ion, 30.Stancu Florinel, 31.Stativă Irinel Ioan,32. 33.Suciu Matei,34. Şarapatin Elvira,35. Toma Ilie, 36.Ursu Răzvan-Ion, 37.Vasilică Radu Costin, 38.Velcea Nicolae, 39.Vîrză Mihăiţă,40. Weber Mihai.
 • 0 (2 voturi)    
  Nu știu cum se face... (Joi, 28 decembrie 2017, 17:45)

  Nyk1 [utilizator]

  ...dar singurii cu principii din PSD par a fi cei din tabăra pro-rusă.
  • +3 (3 voturi)    
   Si noi,astilalti (Joi, 28 decembrie 2017, 20:56)

   Grandgousier [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   PSD-isti din tabara pro-malgasa ce facem?Ramanem cu dansurile erotice?
 • +2 (2 voturi)    
  Si ce? Tot lichele sunt cei doi (Joi, 28 decembrie 2017, 17:47)

  emil bobu [utilizator]

  Tot doua lichele PSDiste sunt.
 • +3 (3 voturi)    
  Si atunci, ale cui sunt?! (Joi, 28 decembrie 2017, 18:10)

  Sunt_nimic! [utilizator]

  Daca dumnealor si-au retras semnaturile, ale CUI sunt acum respectivele proiecte de legi?
 • +2 (2 voturi)    
  da' de ce? (Joi, 28 decembrie 2017, 18:11)

  revo [utilizator]

  Spargator de distractie! Chiar nu ma asteptam!
 • +2 (2 voturi)    
  V-am zis eu ca nu rezista!!! (Joi, 28 decembrie 2017, 18:38)

  vandervals [utilizator]

  Dezaxatii astia vroiau sa inchipuie o comparatie cu cei 40 de mucenici dar asta e trufie, mai ales ca au porcait pana si Sarbatorile Sfinte. Se aseamana cu Ali Baba si cei 40 de hoti numai ca au gresit desenul animat.

  Infractiunile PSD sunt de drept comun si nu au nici o tangenta cu regimul politic, comunist, fascist, kaghebist sau ce credeau ei ca fac. Nu au nici o scuza si nu exista nici un motiv serios sa le reconsideram.

  Era perfect predictibl ca o iau la vale ca nu au cum sa se aseze linistiti pe asa ceva. Dar recunosc ca e mult mai repede decat as fi crezut. Sper ca iese cine trebuie sa ocupe locurile penalilor...
 • +3 (3 voturi)    
  Spala-te ma! (Joi, 28 decembrie 2017, 19:21)

  un_carnat [utilizator]

  Ca de sange menstrual nu e usor sa te cureti!
 • +2 (2 voturi)    
  martafoi (Joi, 28 decembrie 2017, 20:22)

  Ilidia [utilizator]

  Daca si martafoii astia isi retrag semnaturile nu va culcati pe-o ureche. "Chestiunea" se va rezolva la anul, v-o spune chiar LP, cand se vor discuta "Codurile"...
 • 0 (0 voturi)    
  Plesoianu-Comentarii (Vineri, 29 decembrie 2017, 16:50)

  Dizidentul [utilizator]

  Inca un comentariu al celui mai destept dintre Romani
  cel care corespondeaza cu Trump.Acum se vede cumse lucreaza in Parlament.UNUL DIN FRUNTE
  DA COMANDA: TURMA DE OI ( ca.40) se executa si
  dau niste noi propuneri.Dupa excelentele modificari
  propuse inspaimintati incep sa sara in stinga si dreapta.
  CAPUL TURMEI primeste citeva puncte in plus.
  VOCEA POPORULUI vedeti voi chiar asa rai intentionati
  nu sint accesti OAMENI.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by