Primarul Iasiului, Mihai Chirica, considera ca Romania se afla intr-o situatie mai rea decat Polonia, mentionand in acest sens ca 'nu te poti duce la lupta cu bocanci cu talpi de carton' si ca 'nu poti bate cu pumnul in masa la Comisia Europeana cand tu esti descaltat', transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

'Situatia noastra e chiar mai rea decat a Poloniei. Ei s-au dezvoltat foarte bine. Polonia si-a atins tintele economice, a reusit sa atraga cei mai multi bani europeni dintre toate tarile foste comuniste. Polonia a profitat si acum isi permite. Noi nici nu am profitat si nici nu ne permitem. Nu poti sa te duci la lupta cu bocanci cu talpi de carton. Asa am ajuns. Nu poti bate cu pumnul in masa la Comisia Europeana cand tu esti descaltat', a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, primarul Mihai Chirica.

El a subliniat ca in 2007 cand a aderat la Uniunea Europeana Romania si-a luat niste angajamente si ca ar fi un dezastru daca s-ar ajunge la suspendarea fondurilor europene pentru tara noastra.

'Exista reguli clare in Uniunea Europeana care trebuie respectate. Nu respecti aceste reguli, inseamna ca nu vrei sa stai la masa cu ei. De ce atata disputa pe lucruri asumate?', a declarat Chirica.

Totodata, edilul a reamintit si ca solicitarile Bruxelles-ului sunt chestiuni care au fost acceptate in urma cu zece ani.

'Nu e vorba de niciun atac la suveranitatea Romaniei, sunt masuri europene aplicabile si la noi. Marele atac s-a facut din interior. N-a venit Bruxelles-ul sa distruga industria ieseana, ci romani aflati in diverse guverne au facut ce-au facut. De ce ne simtim atacati? Nu mai bine profitam de oportunitati?', a declarat primarul Mihai Chirica.