Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, considera ca o eventuala retragere a dreptului de folosinta de catre Familia Regala a Palatului Elisabeta ar insemna "un pas inapoi" fata de actualul statut pe care statul roman l-a acordat acestei familii, transmite Agerpres.

El a amintit ca in timpul presedintelui Ion Iliescu "s-a produs o reconciliere" prin care Familiei Regale i s-a permis revenirea in Romania, li s-a acordat drept de folosinta pentru Palatul Elisabeta, iar ulterior "un statut de reprezentant special care a contribuit prin eforturile proprii la netezirea drumului accederii noastre in UE si NATO".

"Avand in vedere toate aceste lucruri care s-au derulat intr-o lunga perioada de timp, sa se ia Palatul Elisabeta mi s-ar parea ca un pas inapoi pe care nu il vad nicidecum cum ar putea sa fie justificat. (...) Cu ocazia funeraliilor regelui Mihai am observat o tara intreaga care si-a plans ultimul monarh si care a avut un moment in care a realizat care a fost rolul regelui, rolul monarhiei in Romania. Aceasta decizie de a renunta la acordarea dreptului de folosinta pentru Palatul Elisabeta nu il vad inscriindu-se in aceasta logica de pana acum", a spus vineri Tariceanu, la Senat.