Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a afirmat, joi, ca declaratiile premierului Mihai Tudose referitoare la proiectul privind statutul Casei Regale reprezinta "parerea dansului vizavi de Guvern" adaugand ca Tudose nu este presedintele PSD, potrivit Agerpres.

Niculae BadalauFoto: Agerpres

"E parerea dansului vizavi de Guvern. Ceea ce hotaram noi in Camera Deputatilor si Senat e cu totul altceva", a precizat Badalau, la Palatul Parlamentului.

Intrebat daca nu este un semnal prost, in conditiile in care ambii presedinti ai celor doua camere si-au asumat acest proiect, Badalau a raspuns: "Tudose nu este presedintele partidului".

Premierul Mihai Tudose a declarat, joi, ca nu sustine proiectul de lege privind statutul Casei Regale, apreciind ca Palatul Elisabeta ar trebui sa revina in administrarea si proprietatea statului roman dupa decesul regelui Mihai.

"Romania nu este monarhie, ci republica. Palatul Elisabeta trebuie sa revina statului roman. Membrii Casei Regale pot sa stea la Savarsin sau in alta parte", a afirmat Tudose in cadrul unei intalniri cu jurnalistii.