Senatoarea USR Florina Presada a relatat pe pagina sa de Facebook modul in care senatorii PSD au reactionat cand colegii sai de partid au impartit in sala de plen cartile "Ferma Animalelor" si "1984" de George Orwell. Potrivit acesteia, unii senatori PSD au aruncat cartea pe jos, in timp ce Florian Bodog si Tit Brailoiu au demonstrat ca "vocabularul lor e plin de argou". Presada a precizat pentru Hotnews.ro ca Brailoiu i-ar fi adresat injurii.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Ulterior, Presada a declarat jurnalistilor ca Brailoiu a inceput sa o insulte si sa o injure in momentul in care impartea cartile, si ca va face o plangere la Biroul Permanent al Senatului.

"Ceea ce a spus domnul Brailoiu nu poate fi reprodus. Pot sa va relatez, in schimb, contextual. Si anume, noi, membrii grupului senatorial al USR ofeream carti membrilor Senatului de la PSD. Este vorba despre ¬Ferma Animalelor¬, de George Orwell. O serie de senatori PSD au aruncat cartile pe jos, ma refer la doamna Ecaterina Andronescu, domnul Bodog, chiar doamna Arcan, de asemenea. Iar domnul Brailoiu, vizibil deranjat de acest gest, a inceput sa ma insulte si sa ma injure. Nu este prima data, voi face o plangere impotriva dumnealui la Biroul Permanent, unde exista un Regulament al Senatului care trebuie respectat. Am cerut in acel moment domnului Manda, care era presedinte de sedinta, sa suspende sedinta, insa a refuzat sa faca acest lucru. Data viitoare, poate ar trebui sa-I ofer niste carti de joc, dumnealui si domnului Serban Nicolae, poate asa il intereseaza," a declarat ea.

Intrebata ce i-a spus senatoarea Ecaterina Andronecu atunci cand i-a aruncat cartea pe jos, Presada a raspuns: "A spus ca dumneaei a citit aceasta carte, ca a citit mai multe carti decat mine, nu are nevoie de cartea respective, ea stie despre ce e vorba si a aruncat-o. Probabil ca a citit cartea respectiva, dar in mod sigur nu a inteles-o."

"Am dus steagul Uniunii Europene, cum e el cunoscut, in plenul Senatului azi. USR a cerut sa discutam despre ce se intampla cu Polonia iar domnul Tariceanu a luat cuvantul pentru a ne spune ca nu intelegem nimic din democratie, ca el promoveaza statul de drept, ca noi - USR - traim degeaba in Romania, ca aderarea noastra la UE este meritul dumnealui. Apoi le-am oferit carti senatorilor PSD: Ferma animalelor si 1984 de Orwell. Dna Ecaterina Andronescu, dl Bodog, dl Brailoiu au aruncat cartile pe jos, iar cei doi domni au tinut sa-mi demonstreze ca vocabularul lor e plin de argou", a scris Presada pe Facebook.

Vezi aici imaginile surprinse de Realitatea TV cu reactiile senatorilor PSD: