FINAL Prima lege a Justitiei - Statutul magistratilor - a fost votata de Senat, in lipsa opozitiei care a parasit sala. S-au votat noi prevederi privind raspunderea magistratilor - statul se indreapta obligatoriu impotriva magistratului care a comis eroarea judiciara

de Iulia Rosca, Red. Stiri     HotNews.ro
Marţi, 19 decembrie 2017, 11:25 Actualitate | Politic


Senatorii USR protesteaza si intrerup sedinta de plen
Foto: Hotnews
​Plenul Senatului a adoptat marti, in calitate de camera decizionala, proiectul PSD-ALDE de modificare a Legii 303/2004 privind statutul magistratilor, pe care l-au modificat la propunerea senatorului PSD Serban Nicolae. Astfel, prima lege din pachetul celor trei legi ale Justitiei merge acum la promulgare si eventual la controlul de constitutionalitate. Atmosfera din sala a fost una extrem de tensionata, cei de la USR protestand cu "mainile" cu textul "Toti pentru Justitie", ceea ce sa dus si la intreruperea sedintei. In final, opozitia a parasit sala in semn de protest fata de faptul ca s-a prelungit programul Senatului, iar majoritatea PSD-ALDE-UDMR a votat amendamentele propuse si modificate direct in plen de Serban Nicolae la articolul privind raspunderea magistratilor. Astfel, statul se va indrepta obligatoriu impotriva magistratului care a comis eroarea judiciara.
 • Miercuri este foarte probabil ca plenul Senatului sa dea vot pe cea de-a doua lege din pachet, Legea 304 privind organizarea judiciara, la care Comisia lui Iordache va lucra incepand cu ora 17.00, si poate chiar si pe cea de-a treia, Legea 317 privind CSM, daca in comisia speciala se va sta pana tarziu in noapte asa cum s-a intamplat luni

Transmisie LIVE VIDEO (Click aici pentru varianta mobil):Urmareste aici transmisia LIVE TEXT:

14.47 Propunerea legislativa de modificare a Legii 303/2004 a fost admisa cu 80 de voturi "pentru", niciun vot impotriva, opozitia nefiind in sala.

S-au adoptat mai multe amendamente la art. 96 privind raspunderea magistratilor, amendamentele apartinand lui Serban Nicolae si care fusesera respinse in comisia speciala a lui Florin Iordache:

Cum va arata art. 96 in noua forma:

"(2) Eroarea judiciara atrage raspunderea judecatorilor si procurorilor doar in ipoteza in care si-au exercitat functia cu rea credinta sau grava neglijenta

(3)Exista eroare judiciara atunci cand, in infaptuirea actului de justitie se determina o desfasurare gresita a unei proceduri judiciare si prin aceasta se produce o vatamare a drepturilor ori intereselor legimite ale unei persoane.

(4) Exista rea credinta atunci cand jduecatorul sau procurorul in exercitarea functiei, cu stiinta, prin incalcarea Conventiei pentru apararea Drepturilor Omului si a Libertatilor fundamentale prevazute de Constitutia Romaniei ori a normelor de drept material sau procesual a determinat o eroare judiciara.

(5) Exista grava neglijenta atunci cand judecatorul sau procurorul in exercitarea functiei din culpa nesocoteste normele de drept material ori procesual, determinand o eroare judiciara.

(6) Nu este indreptatita la repararea pagubei persoana care, in cursul procesului, a contribuit in orice mod la savarsirea erorii judiciare de catre judecator sau procuror.

(7) Pentru repararea prejudiciului produs printr-o eroare judiciara persoana vatamata se paote indrepta cu actiune numai impotriva statului, reprezentat prin Ministerul Finantelor Publice, in conditiile legii, la tribunalul in a carui circumscriptie isi are domiciliul sau sediul dupa caz. Plata de catre stat a sumelor datoroate cu titlu de despagubire se efectueaza in termen de maxim 1 an de la data comunciarii horatarii judecatoresti definitive.

(8) Dupa ce prejudiciul cauzat de o eroare judiciara a fost acoperit de stat, Ministerul Finantelor Publice se intoarce in mod obligatoriu pe cale judiciara impotriva jduecatorului sau procurorului care a determinat eroarea judiciara. Competenta de judecata, in prima instanta, revine Curtii de Apel Bucuresti, dispozitiile Codului de procedura civila fiind pe deplin aplicabile.

(9) Termenul de prescriptie a dreptului la actiune al statului prevazut la alin 8 este de un an, de la data cand a fost achitat integral prejudiciul.

(10) CSM poate stabili conditii, termene si proceduri pentru asigurarea profesionala obligatorie a judecatorului si procurorilor. Asigurarea obligatoriu nu poate sa intarzie, sa diminueze sau sa inlature raspunderea pentru eroarea judiciara determinata de rea-credinta sau grava neglijenta. "

14.29 Intrucat cei care aveau de sustinut amendamente respinse erau cei de la PNL si USR iar acestia au parasit sala, este de astepta ca sedinta sa mai dureze la fel de mult. Mai sunt cei de la UDMR care isi vor sustine amendamentele respinse. 

14.23:
Senatorii PNL si USR ies din sala. Ei au anuntat ca nu exista o hotarare a conducerii parlamentului de prelungire a prhttp://hn4.hotnews.ro/admin/main.htmogramului dincolo de ora 14.00 si ei vor merge la plenul comun. Senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea anunta ca vor sesiza Curtea Constitutionala. Pe de alta parte, plenul comun a fost amanat pana la ora 17.00 pentru a se astepta finalizarea de la Senat. 

14.18: Florina Presada (USR) vine la microfon sa isi sustina un amendament, dinspre zona senatorilor PSD se aude "Doamna camerista!", aluzie la faptul ca Presada filmeaza live sedinta pe Facebook. Un senator PSD s-a postat in fata sa si o filmeaza cu telefonul.

13.58:
S-a votat prelungirea programului pana la epuizarea dezbaterilor pe amendamente la legea 303. Tariceanu sustine ca plenul comun pe buget nu va incepe pana nu se termina aici. 

13.52
Serban Nicolae propune prelungirea programului plenulu Senatului pana la epuizare, desi la ora 14 incepe plenul comun unde se dezbate bugetul de stat pe anul viitor. Practic ar avea loc doua plenuri in acelasi timp iar senatorii ar fi nevoiti sa aleaga la care participa.

13.44 Vlad Alexandrescu sustine fiecare amendament USR, toate pana acum au fost respinse de majoritatea parlamentara.  La randul sau, Alina Gorghiu le sustine pe cele ale PNL, care au preluat propuneri si de la Forumul Judecatorilor.

13.40
In balconul presei au venit o parte dintre deputatii USR, dupa ce au incercat sa intre in sala de plen si nu au fost lasati, incvocandu-se de catre angajatii Senatului regulamentul.13.35
S-au alocat patru ore pentru sustinerea amendamentelor respinse, insa nu s-a votat prelungirea programului.

13.20 Incepe votul pe amendamente. Inainte, liderul senatorilor PNL cere 5 minute de consultari.

13.18 Tariceanu revine la prezidiu. "Partidul Securitatii asa cum a fost numit il vedem astazi aici pe scena (Tariceanu este aplaudat din sala). Asta este partidul Uniunea Salvati Romania. Prin ceea ce ati facut blocati dezbaterile."

!!! 13.05 Protest al senatorilor USR, acestia au venit cu "mainile" de la proteste pe care scrie "Toti pentru justitie" si l-au intrerupt pe presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu in timp ce isi sustinea discursul la microfonul central. Tariceanu a plecat si a anuntat de la prezidiu ca sedinta se suspenda "pana ce colegii de la USR se intorc in banci."

Imagini cu momentul
:

 
13.02 Programul plenului Senatului a fost votat pana la ora 14.00. In prezent au loc inca dezbateri generale de la microfonul central. Au vorbit Adrian Tutuianu (PSD), Alina Gorghiu (PNL), George Dirca (USR).  

13.00: Angajatii Senatului au vrut sa o scoata pe Cosette Chichirau din balconul presei de la Senat, de unde deputatul USR transmite in direct
 
 Senatorii PMP au iesit din sala in semn de protest fata de proiectul controversat.

Proiectul a fost discutat pe repede inainte in comisia speciala condusa de Florin Iordache, unde discutiile s-au terminat finalizat luni seara.

Vezi aici raportul pe Legea 303
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15246 vizualizari

 • -24 (32 voturi)    
  Comment sters de user (Marţi, 19 decembrie 2017, 12:26)

  Metec [anonim]

  • +9 (15 voturi)    
   @Metec (Marţi, 19 decembrie 2017, 13:42)

   rezistent [utilizator] i-a raspuns lui Metec

   iti raspund scurt:
   1. modificarea legilor are impact grav, vezi toate luarile de pozitie ale magistratiilor
   2. nu merita sa ne macelarim cu jandarmi, pentru ca si ei sunt afectati de modificari si ar trebui sa fie constiienti de asta
   Acel "follow any order" a fost deja respins de catre instantele de judecata incepand cu procesele de la Nurnberg, astfel incat ei trebuie sa aplice ordinul doar in masura ce el este legitim.
   3. daca trec legile, nu mai suntem stat de drept si vom crea circumstantele unei dictaturi
  • +8 (14 voturi)    
   Iti raspund eu... (Marţi, 19 decembrie 2017, 13:43)

   Allrounder [utilizator] i-a raspuns lui Metec

   1. Cat de grave sunt, din perspectiva luptei anticoruptie, modificarile legilor justitiei?
   Raspuns = foarte grave, O planeta intreaga iti spune ca esti beat si tu continui s-o tii pe a ta, nu ti se pare grav ?

   2. Merita sa ne macelarim cu jandarmii pentru ele sau nu?
   Raspuns = merita orice pentru a nu ne intoarce in epoca de piatra. Oamenii macelariti la revolutie ca tu sa ai dreptul acum sa scrii ineptiile de mai sus sunt cea mai elocventa dovada.

   3. Daca legile trec asa cum au fost adoptate de comisia Iordache, mai suntem intr-un stat de drept sau intram in zodia dictaturii?
   Raspuns = mai are rost sa-ti raspund ?

   4. Alta intrebare?
   • 0 (6 voturi)    
    Comment sters de user (Marţi, 19 decembrie 2017, 16:38)

    Metec [anonim] i-a raspuns lui Allrounder

   • +1 (5 voturi)    
    procurorii nu gresesc niciodata, care e problema? (Marţi, 19 decembrie 2017, 16:58)

    Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui Allrounder

    avand in vedere ca procurorii nu gresesc niciodata (cum il acuza pe unul de ceva cum trebuie sa se duca ala la puscarie), de ce o problema aceasta decizie de a plati daca gresesc? :))
    • +1 (1 vot)    
     Magistratii sunt oameni (Marţi, 19 decembrie 2017, 22:02)

     unins [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

     si pot gresi, iar pentru greselile lor trebuie sa plateasca. Daca statul, prin politicienii care sunt la putere, se indreapta obligatoriu impotriva magistratului care a comis eroarea judiciara, atunci e clar ca magistratii vor simti mereu ca trebuie sa se "poarte bine" cu acei politicieni! Magistratii trebuie sa se simta raspunzatori, obligatoriu, doar in fata legii. Adica , daca gresesc, LEGEA sa-i oblige sa plateasca imediat, nu sa plateasca statul si apoi magistraiil sa ajunga datori la stat, adica la politicienii aflati la putere!
    • +1 (1 vot)    
     "Papusa", cum sa-ti explic ca sa (Marţi, 19 decembrie 2017, 22:51)

     scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

     intelegi...?
     Aha mi-a venit ideea- vezi tu, daca ai o buba plina de puroi (nu o buba-rea, Doamne fereste, nimeni nu-ti doreste), dl. dr. iti prescrie antibiotic, asa-i ? Ca daca o tratezi doar cu descantece dai coltu'.

     Asa e si Romanica, e ca o fiinta bolnava - atinsa de Ciuma Rosie de vreo 70 de ani. Buba a crescut mare, mare- deci trebuie tratata cu antibiotic. Cam care ar fi antibioticul, dupa capsoru' tau, probabil frumos proportionat?
  • +6 (8 voturi)    
   Shhh (Marţi, 19 decembrie 2017, 13:49)

   eleVenereCtions [utilizator] i-a raspuns lui Metec

   "Opiniile" (read: incercarile de dezinformare ale) partidului nu sunt bune de nimic.
  • +13 (17 voturi)    
   Raspunsuri Sincere (Marţi, 19 decembrie 2017, 13:51)

   RaduMiron [utilizator] i-a raspuns lui Metec

   1) Noile legi ale justitie sunt nu grave, ci terminale pentru lupta anticoruptie. Poti sa uiti de condamnari pt coruptie de acum incolo.

   2) Merita sa ne macelarim cu jandarmii daca acestia iau partea guvernului care macelareste statul de drept. Nu doar ca merita, dar e datoria noastra de cetateni ai unei democratii.

   3) Nu mai suntem nici stat de drept, dar nici dictatura adevarata ca pe vremea lui ceasca. Conform legilor actuale, poti sa furi din casa unui politician si sa scapi cu asta, chiar daca exista anumite dovezi. Intr-o dictatura nu poti. In schimb, ancheteaza un parlamentar si te vei trezi cu proces, precum unii procurori DNA au patit mai nou.


   Apropo, daca legile acestea intra in vigoare, cred ca asta ar fi cea mai eficienta forma de protest. Furt organizat si in masa de la politicienii care au votat pt legile noi.
   • -2 (10 voturi)    
    de parca pina acum (Marţi, 19 decembrie 2017, 15:11)

    linarel [utilizator] i-a raspuns lui RaduMiron

    au fost condamnari cu executare pt cazuri de coruptie ... cazuri rarisime cind coruptii au stat dupa gratii

    La ce mocirla este in Judecatorii si Tribunale te ingrozesti.
    Marea majoritate a coruptilor au primit cu suspendare si averea neconfiescata ...despre ce justitie vorbim?

    Insa la ce coruptie este la intrarea in magistratura nu ma mir ce specimene ajung sa fie judecatori

    cum e politicianul asa-i si judecatorul

    Protestele de ieri din Tribunale au durat fix 15 min , pt impresie artistica, dupa care ...pa
    • +1 (1 vot)    
     A, da...? (Miercuri, 20 decembrie 2017, 12:16)

     Encounter [utilizator] i-a raspuns lui linarel

     Păi atunci hai să renunțăm cu totul la ideea de justiție, ce zici?
     Gândire de ratat!
  • +7 (9 voturi)    
   Intrebare: (Marţi, 19 decembrie 2017, 14:04)

   pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui Metec

   Sa presupunem ca se voteaza noua Lege!


   -Ce am voie legal, sa fac cu politicienii PSD, astfel incat sa nu ajung la puscarie!
   • +2 (2 voturi)    
    ai (Marţi, 19 decembrie 2017, 20:16)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

    voie sa faci orice se incdreaza in lege. si ai de unde alege.
  • -1 (3 voturi)    
   ... (Marţi, 19 decembrie 2017, 16:06)

   /./ [utilizator] i-a raspuns lui Metec

   Trebuie sa fi prost sa te macelaresti cu jandarmi, daca tot esti nervos gaseste un parlamentar sau ministru si rezolvati problemele.CU ce sunt de vina jandarmii ???

   Haideti sa nu mai facem proteste in fata sediului PSD ci sa mutam protestele in fata casei lui Tericeanu, Dragnea, Olguta si lista poate continua.Si proteste non stop pana o sa ajunga la nebuni ca mai repede sau mai tarziu o sa cedeze.
  • +1 (3 voturi)    
   Desteapta-te Romane!!! (Marţi, 19 decembrie 2017, 17:02)

   GeorgeOrwell [utilizator] i-a raspuns lui Metec

   Vine Craciunul si nu am taiat inca porcii.
   Daca mai zabovim mult ne taie ei pe noi.
   "Ma, baieti, noi chiar nu intelegem? Vrem sa avem altfel de discutii cu astia?"
   Daca nu-i bagam noi la racoare ne baga ei pe noi.
  • -4 (4 voturi)    
   Nu te ia dupa altii (Marţi, 19 decembrie 2017, 17:37)

   unsimpluom123 [utilizator] i-a raspuns lui Metec

   Intrebarea corecta ar fi:
   De ce nu sunt bune noile modificari, si de ce sunt asa grave? (fara minciuni si manipulari ieftine)
   Sa te "macelaresti" cu jandarmii luandu-te dupa opiniile altora ar fi o aberatie.
   Ce are dictatura cu legile justitiei? Raspuns corect: nimic.
   • +1 (1 vot)    
    fir-ar sa fie (Marţi, 19 decembrie 2017, 20:21)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui unsimpluom123

    de limba romana : "Nu te ia dupa altii"
    umileste-te in fata lui dragnea sa vi-l trimita pe ministrul educatiei pop genunche liviu, insotit eventual de abramburica cati andronescu, sa va organizeze niste cursuri de limba romana in loc de sedinte de partid.
    • +2 (2 voturi)    
     Asta daca facem presupunerea (Miercuri, 20 decembrie 2017, 12:12)

     eleVenereCtions [utilizator] i-a raspuns lui nahir

     ca e roman. Foarte probabil e rus.
   • +2 (2 voturi)    
    Vezi de ce trebuie sa te "ia dupa altii", (Marţi, 19 decembrie 2017, 22:56)

    scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui unsimpluom123

    mai destepti si mai scoliti? Asa ca terminati dracului macar 4 clase si apoi va puteti inscrie la cuvant- cu cerere scrisa, bineinteles...
    • -3 (3 voturi)    
     :)) (Miercuri, 20 decembrie 2017, 1:29)

     unsimpluom123 [utilizator] i-a raspuns lui scaraotchi

     Bine ca esti tu destept si scolit, plin de constiinta civica, dar nu poti sa citesti trei amendamente inainte sa comentezi. Tot discursul tau (si a celor ca tine) consta in atac la persoana, fara argumente concrete in legatura cu speta, aceste legi de exemplu. Nu am vazut nici macar un comentariu aici in care sa se exprime un punct de vedere corect, argumentat rational.
     Coruptii, hotii, ciuma rosie, penalii, Dragnea, PSD, ALDE, UDMR sa moara. Am inteles. Foarte bine. Dar poti mai mult de atat? De exemplu ai putea explica de ce nu ar fi bine ca statul sa se indrepte obligatoriu impotriva magistratului care a comis erori din rea vointa sau grava neglijenta?
     • +2 (2 voturi)    
      "Mai draga" ,cum sa-ti explic (Miercuri, 20 decembrie 2017, 9:42)

      scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui unsimpluom123

      ca sa intelegi...?
      Aha mi-a venit ideea- vezi tu, daca ai o buba plina de puroi (nu o buba-rea, Doamne fereste, nimeni nu-ti doreste), dl. dr. iti prescrie antibiotic, asa-i ? Ca daca o tratezi doar cu descantece dai coltu'.
      Asa e si Romanica, e ca o fiinta bolnava - atinsa de Ciuma Rosie de vreo 70 de ani. Buba a crescut mare, mare- deci trebuie tratata cu antibiotic. Cam care ar putea fi antibioticul, dupa mintea ta,atat de ïnsetata" de argumente?
      Raspuns corect, vorba ta- Justitie libera, fara presiuni suplimentare, macar pana la vindecare.
      Dupa "vindecare" putem discuta si de raspundere individuala si de ce vrei tu, numai sa apucam noi in viata acel moment, sa nu fie la nesfarsit un fel de "Fata Morgana"...
     • +1 (1 vot)    
      Poftim (Miercuri, 20 decembrie 2017, 12:18)

      Encounter [utilizator] i-a raspuns lui unsimpluom123

      http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2017-12-18-22182575-0-fjr-apr-observatii-amendamente-cpp.pdf
      Ia de aici dacă vrei să vezi părerea unor oameni care știu despre ce vorbesc!
 • +16 (24 voturi)    
  !!! (Marţi, 19 decembrie 2017, 12:30)

  nlln [utilizator]

  Nu avem nici o sansa.Ei stiu ca in joc este libertatea lor.
  Vor vota exact modul care ii va ajuta sa scape.

  Sper ca cei care participa la sedinta sa ii inregistreze.
  Nu mai trebuie campanie electorala..difuzezi in fiecare zi ineptiile debitate de fiecare.
  Totul.
 • -22 (40 voturi)    
  modificarile (Marţi, 19 decembrie 2017, 12:57)

  cucuveauamov [utilizator]

  operate sunt bune, dar insuficiente. De frica sa nu-i supere pe #rezistenti s-au facut prea multe concesii. E totusi un pas inainte.
  • +7 (17 voturi)    
   pas inainte (Marţi, 19 decembrie 2017, 13:25)

   Non [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   catre ce, inteleptule? vorbeste-mi depre alea care nu sunt bune, poti?
  • +1 (3 voturi)    
   Un pas inainte pentru criminali si hoti (Marţi, 19 decembrie 2017, 16:46)

   Valenii [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Oare vrem sa traim intr-o tara in care faptasul are toate drepturile si victima niciuna, in care hotia sa legalizeaza fatis? Este imposibil sa ramai in UE cu asemenea legi. Treziti-va fratilor si luati-va tara de la criminali si hoti. Suntem mult mai multi decat ei. In strada!!
   • +1 (1 vot)    
    Pai cine spune, dintre ei (Marţi, 19 decembrie 2017, 23:00)

    scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui Valenii

    ca vor sa ramana in UE? Ordinul e "inainte mars spre Eurasia " citeste, te rog din Alexei Dughin.. ( am luat-o razna, am inceput sa-l alint..)
  • +1 (1 vot)    
   "operate" la buzunare (Marţi, 19 decembrie 2017, 22:58)

   scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   asa-i?
 • +19 (25 voturi)    
  vot (Marţi, 19 decembrie 2017, 13:18)

  ovidiu2 [utilizator]

  Personal, ma bucur ca am votat cu USR! Simt că nu am irosit votul, așa cum aș fi simțit dacă aș fi votat cu oricare alt partid.
 • +18 (24 voturi)    
  infractorii din parlament (Marţi, 19 decembrie 2017, 13:31)

  lp [utilizator]

  voteaza restrangerea drepturilor magistratilor ! este bezna mintii si moartea bunului simt. Nici in comunism nu erau rasturnate asa legile, macar de fatada totul parea ok
 • -10 (14 voturi)    
  cam gata (Marţi, 19 decembrie 2017, 13:38)

  ValentinV [utilizator]

  Opozitia e dupa noua atitudine PSD ALDE fara rezultate, poate ca ar trebui ca toti parlamentarii PNL, USR, PMP sa isi dea demisiile in bloc.. sau is scaunele prea caldute raportat la viitorul Romaniei?
  Iar Iohannis... sa vedem cat mai tine pasivitatea fata de cele 5-6 milioane care l-au votat. Daca legile astea vor fi aprobate.. se poate spune doar Noapte buna Romania...
  • +1 (1 vot)    
   Klaus nu are ce face in acest moment (Marţi, 19 decembrie 2017, 23:08)

   scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui ValentinV

   baietii se pare ca sunt hotarati in hotie. Rolul lui incepe dupa ce legile intra la promulgat. Atunci vreau sa vad daca merita sa-i facem o ceremonie funebra ca cea a Regelui Mihai sau sa-i lasam pe Ei s-o faca. Cand ii va suna ceasul, nu ganditi prostii...

   Singura solutie- GREVA PREZINDENTIALA, urmata de invalidarea referendumului de suspendare.

   Apoi sa-i vad la fata pe PSD-ei ....

   Bine, mai e si varianta loviturii de stat militare, dar doar nu vreti sa luam locul Turciei...
 • +10 (10 voturi)    
  Fac ce vor! (Marţi, 19 decembrie 2017, 13:51)

  Nonidem [utilizator]

  Fac ce vor!Adica rau pentru Tara si bine pentru securizarea borfasilor ei, intre care ei sunt primii!Toata lumea responsabila le spune sa se opreasca, ei tot inainte, ca un tavalug distrugand totul pentru confortul catorva sute de borfasi!Nu stiu cum de-i mai suporta pamantul!Ce umilinta, sa -i cocotezi la putere si sa-i mentii acolo!Unic in lume!Felicitari USR,,foloseste toate mijloacele pentru ca macar sa-i intarzie!
 • -3 (7 voturi)    
  E si maine o zi (Marţi, 19 decembrie 2017, 14:59)

  Tambrian [utilizator]

  Si maine este o zi . Azi se stie ceia ce e cunoscut de cand lumea si pamantul ca atunci cand se vrea a schimba ceva toti cei care vor trebui sa lucreze altfel decat pana atunci se zbat din rasputeri,prin interpusi adesea, sa nu se se scimbe nimic. Sa se pastreze sistemul ca orice altceva este de neacceptat.
 • +12 (12 voturi)    
  lovitura de stat 1989 (Marţi, 19 decembrie 2017, 15:06)

  yellowdog [utilizator]

  incheiata cu succes in anul de gratie 20117.Borfasii + progeniturile ce au preluat puterea atunci au pus cruce Romaniei. Nu meritam sa fim o natiune, am ajuns o adunatura, niste locuitori aplecati in fata unor criminali.
  • +2 (2 voturi)    
   bine zici (Marţi, 19 decembrie 2017, 17:06)

   wintershadow [utilizator] i-a raspuns lui yellowdog

   Dar ma indoiesc ca multi isi dau seama de amploarea, semnificatia si consecintele afirmatiei tale.

   Mare majoritate cred ca ei si cei ca ei sunt "cei buni" pe cand ceilalti sunt "cei rai".

   Facand asta ai cazut deja in capcana si baietii cu ochi albastri si epoleti deja au obtinut ce au vrut.
 • +4 (4 voturi)    
  Revolutie. Nimic altceva nu mai merge. (Marţi, 19 decembrie 2017, 15:59)

  tahomir [utilizator]

  Nu mai e nimic de discutat. Parlamentul a dovedit, a cata oara , ca nu ii pasa decat de distrugerea justitiei. Ceea ce fac acum PSD+ALDE reprezinta o lovitura de stat.
  Trebuie ca Johannis sa covoace CSAT si sa decreteze scoaterea in afarea legii a acestui partid de tradatori, PSD impreuna cu ramura sa numita ALDE.
  il vom sustine din strada.
  Si daca nu o face el, o vom face noi.
  PSDul va disparea in curand.
  va urma un mega meeting cand ii vom termina definitiv.
  Fiti gata de actiune.
 • +3 (3 voturi)    
  Logica pesedista ma depaseste din nou (Marţi, 19 decembrie 2017, 16:23)

  tarantella [utilizator]

  La art. 96, alin. 8 se zice ca "Ministerul Finantelor Publice se intoarce in mod OBLIGATORIU pe cale judiciara impotriva judecatorului sau procurorului... "

  La alin. 9 zice ca "termenul de PRESCRIPTIE a dreptului la actiune al statului prevazut la alin 8 este de un an"

  Acum, intreb si eu, ca un umil cetatean, fara studiile si pregatirea juridica (de altfel, secrete) ale sculerilor-matriteri care au elaborat acest proiect de lege: pana la urma, actiunea MF va fi obligatorie? Sau optionala (cu termen de prescriptie adica) ? Sau e obligatorie in termen si la libera alegere in afara termenului?
  Astia au luat-o pe aratura complet.
  • +1 (3 voturi)    
   e (Marţi, 19 decembrie 2017, 18:07)

   Non [utilizator] i-a raspuns lui tarantella

   a doua: dreptul statului la actiune poate fi exercitat doar intr-un termen de 1 an. dupa implinirea termenului de prescriptie, pa! nu exista facultativ
   • 0 (0 voturi)    
    Pai asta intrebam si eu (Miercuri, 20 decembrie 2017, 9:04)

    tarantella [utilizator] i-a raspuns lui Non

    Adica, daca se ajunge la implinirea termenului de prescriptie, inseamna ca nu e chiar atat de "obligatorie". De exemplu, pot sa ma gandesc ca legea e facuta in asa fel incat unii judecatori care au gresit nu vor fi sanctionati. Nu toti, doar unii. Si anume aia care vor fi pe placul partidului-stat. Esti om cu mine, sunt domn cu tine, nu-i asa?
  • 0 (2 voturi)    
   ...si astfel, dupa prescriptie, (Marţi, 19 decembrie 2017, 22:16)

   unins [utilizator] i-a raspuns lui tarantella

   magistratul care a gresit, va fi dator celor care au inchis ochii timp de un an, facand posibila prescriptia!!!
   • 0 (0 voturi)    
    Comment sters de user (Miercuri, 20 decembrie 2017, 12:05)

    Reticentul [anonim] i-a raspuns lui unins

    • 0 (0 voturi)    
     Vezi ca. (Miercuri, 20 decembrie 2017, 13:52)

     unins [utilizator] i-a raspuns lui Reticentul

     chiar s-au petrecut astfel de fapte si nu a raspuns nimeni! Tu chiar crezi ca se vor ancheta magistratii intre ei? Si cred ca abuzul in serviciu tocmai va fi dezincriminat de actualii politicieni abuzatori. Cred ca esti naiv, dar sa auzim de Bine!
 • +2 (4 voturi)    
  No hai, acum trebuie o revolutie (Marţi, 19 decembrie 2017, 16:43)

  Valenii [utilizator]

  PSD, ALDE si UDMR si-au dat arama pe fata, acum trebuie sa plateasca si sa iasa cu totii in afara legii pentru subminarea natiunii. Este clar ca Parlamentul a legiferat pentru a controla sistemul judiciar, ceea ce in orice democratie nu exista. Deci ne indreptam catre dictatura. Solutia cea mai onorabila este sa-i dam jos cu forta, daca ei si-au incalcat prerogativele constitutionala si au cumparat si CCR-ul.
 • 0 (4 voturi)    
  Totul se plateste! (Marţi, 19 decembrie 2017, 22:30)

  unins [utilizator]

  A trecut un an de guvernare PSD-ALDE si mai sunt, poate, 3 ani, dupa care avem posibilitatea democratica, sa aducem la putere alti politicieni. Nu vad ce i-ar opri pe cei care vor fi la putere, sa schimbe legislatia, astfel ca toti cei care au facut ceva rau, sa fie pedepsiti. Dar cea mai mare problema, este ca nu vad pe cine am putea vota, astfel ca infractorii sa fie pedepsiti. Infractori sunt in toate partidele!
  • 0 (0 voturi)    
   Ești p$d-ist, așa-i? (Miercuri, 20 decembrie 2017, 12:26)

   Encounter [utilizator] i-a raspuns lui unins

   Numai voi încercați să insuflați ideea că nu are rost să mergem la vot, sau că indiferent pe cine votezi tot aia e, așa că hai să votăm p$d!
   Nu, nu e tot una. Dacă era același drac, nici nu mai auzeam acum de proteste în palavrament, totul s-ar fi făcut într-un deplin consens frățesc. Deci, nu sunt toți la fel. Poate nu are USR-ul experiența p$d-ului, dar sincer să fiu asta e mai degrabă un avantaj, având in vedere ce face p$d-ul cu experiența din dotare...
   • 0 (0 voturi)    
    Nu, nu sunt PSD-ist, (Miercuri, 20 decembrie 2017, 13:46)

    unins [utilizator] i-a raspuns lui Encounter

    Sunt un om care niciodata nu a votat PSD-ul, dar sunt dezamagit si scarbit de cei pe care i-am votat (PDL-PNL). Am o varsta care nu-mi permite sa mai visez naiv si sa-mi pun speranta in altii. Cel putin acum, nu vad vreo formatiune politica de incredere. Ar fi bine sa gresesc, dar nu cred. Sa auzim de Bine!
    • +1 (1 vot)    
     Și eu (Miercuri, 20 decembrie 2017, 14:08)

     Encounter [utilizator] i-a raspuns lui unins

     Și eu am votat PNL-PDL, băsescu... Asta e, capul sus și mergem mai departe. Nu sunt deloc de acord cu afirmații de genul ”toți sunt la fel” pentru că invită la renunțare fără luptă!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by