Majorari de capital social pentru 18 companii ale Municipalitatii, totalizand 271,6 milioane lei, sunt prevazute printr-o serie de proiecte de hotarare pe ordinea de zi a sedintei de marti a Consiliului General al Capitalei, potrivit Agerpres.

Astfel, urmeaza sa se aprobe participarea municipiului Bucuresti, prin Consiliul General al Capitalei, la majorarea capitalului social pentru 18 companii care fac parte din Holdingul Municipal. In urma majorarii, Consiliul General ar urma sa detina peste 99,9% din capitalul social, restul revenind SC Service Ciclop SA. Proiectele prevad urmatoarele modificari:

- Compania Municipala Dezvoltare Durabila: majorare de 15 milioane lei (ajungand la 18,3 milioane lei). Conform notei de fundamentare, societatea isi propune achizitionarea unui spatiu ori amenajarea si utilarea unui sediu.

- Compania Municipala Consolidari: majorare de 17,2 milioane lei (ajungand la 36,7 milioane lei). In nota de fundamentare este invocata necesitatea achizitionarii unor mijloace fixe, in vederea desfasurarii activitatii (o hala mecanica, schele, macara, incarcatoare telescopice, autobasculante, dube, autoutilitare).

- Compania Municipala Strazi Poduri si Pasaje: majorare de 50 milioane lei (ajungand la 70,1 milioane lei). Suma urmeaza sa fie folosita pentru dotarea cu utilaje noi, de mica si mare mecanizare, necesare pentru lucrari de reparatii ale sistemului rutier, poduri si pasaje, cat si pentru lucrari de reabilitare ale sistemului rutier, precum si pentru dotarea cu programele informatice necesare.

- Compania Municipala Parking: majorare de 20 milioane lei (ajungand la 24 milioane lei). Sumele sunt solicitate pentru modernizarea parcarilor (indicatoare, automate, sistem de camere video, cabine de paza), freze pentru zapada, achizitia a cinci automobile.

- Compania Municipala Managementul Traficului: majorare de 3,8 milioane lei (ajungand la 14,9 milioane lei). Suma urmeaza sa fie utilizata pentru dotarea companiei cu utilaje, un sistem integrat call center, masina de marcat pista de biciclete.

- Compania Parcuri si Gradini: majorare de 10 milioane lei (ajungand la 30,1 milioane lei). Banii vor fi folositi pentru achizitionarea de furgonete, tractoare de tuns iarba, autoutilitare, tomografe pentru arbori, tractor si remorca.

- Compania Municipala Agrement: majorare de 1,1 milioane lei (ajungand la 1,4 milioane lei). In anexa notei de fundamentare sunt trecute: calculatoare, imprimante, o autoutilitara, licente pentru programe informatice, dar si un studiu de prefezabilitate pentru "Proiect Acvariu".

- Compania Municipala Tehnologia Informatiei: majorare de 3,5 milioane lei (ajungand la 4,6 milioane lei). Sumele sunt prevazute pentru echipament hardware (server si stocare) si pentru pachete software, sistem integrat de call center, mobilier, autoutilitare si autoturisme.

- Compania Municipala Publicitate si Afisaj: majorare de 9,6 milioane lei (ajungand la 10,2 milioane lei). Bani prevazuti pentru 600 de ecrane LED outdoor modular cu suport, doua utilitare.

- Compania Municipala Paza si Securitate: majorare de 11,2 milioane lei (ajungand la 18,2 milioane lei). Sumele sunt prevazute pentru: achizitionarea unui sediu, a unei unitati de dispecerat si a unei masini de transport valori.

- Compania Municipala Iluminat Public: majorare de 5,5 milioane lei (ajungand la 9,9 milioane lei). Sumele sunt prevazute pentru: dotari, utilaje performante, cheltuieli cu spatii de productie.

- Compania Municipala Imobiliara: majorare de 56,7 milioane lei (ajungand la 57,1 milioane lei). Sumele sunt prevazute pentru: cumparare si valorificare de imobile si trei autoutilitare.

- Compania Municipala Intretinerea Arborilor si Spatiului Verde: majorare de 9,6 milioane lei (ajungand la 13,9 milioane lei).

- Compania Municipala Protectie Civila si Voluntariat: majorare de 11,3 milioane lei (ajungand la 19,5 milioane lei). Sumele sunt prevazute pentru: achizitionarea unei cladiri pentru cursuri de instruire si cazarea cursantilor, un teren pentru centrul de instruire, o sala pentru pregatire fizica.

- Compania Municipala Eco Igienizare: majorare de 6 milioane lei (ajungand la 10,7 milioane lei). Sumele sunt prevazute pentru: autovehicule, autoutilitare si alte utilaje necesare desfasurarii activitatii.

- Societatea Trustul de Cladiri Metropolitane SA: majorare de 25,2 milioane lei (ajungand la 37,2 milioane lei). Sumele prevazute pentru: un depozit pentru materiale, schele si utilaje.

- SC Service Ciclop SA: majorare de 9,9 milioane lei (ajungand la 11,5 milioane lei). Sumele sunt prevazute pentru: retehnologizarea si modernizarea atelierelor, precum si pentru modernizarea spatiilor in care se desfasoara activitatea de service.

- Compania Municipala Medicala: majorare de 6 milioane lei (ajungand la 6 milioane lei). Aceasta va primi de asemenea un imprumut temporar de 6 milioane lei, pe baza de conventie, de la bugetul Capitalei. Imprumutul se va rambursa integral in termen de un an de la data acordarii, in caz contrar aplicandu-se majorari de intarziere.

* Un alt proiect de pe ordinea de zi a sedintei CGMB vizeaza achizitionarea a 42 de autobuze electrice. Autobuzele vor fi folosite in zona centrala a Capitalei, in vederea realizarii masurilor din Programul Integrat de Gestionare a Calitatii Aerului in Municipiul Bucuresti si a celor din Planul de Mobilitate Urbana Durabila.

Din studiul de fezabilitate reiese ca pretul unui autobuz electric, inclusiv statia de incarcare si garantia acestora timp de opt ani, se incadreaza estimativ intre 480.000 si 540.000 de euro. In conditiile in care valoarea tinta a pretului de achizitie propusa este 520.000 de euro, investitia initiala este estimata la 21,8 milioane euro, la care se adauga TVA in valoarea de 4,1 milioane euro.

* Pe ordinea de zi a figureaza si un proiect de hotarare prin care Consiliul Local Sector 1 ar putea fi imputernicit sa efectueze demersuri pentru trecerea din domeniul public al statului si administrarea Romsilva in domeniul public al Municipiului Bucuresti a unei suprafete de teren avand destinatia de drum forestier si padure, necesara realizarii unui drum de acces in Padurea Baneasa.