Butoanele microfonului de la tribuna Camerei Deputatilor, de la care parlamentarii isi sustin declaratiile in plenul Camerei sau cel reunit al Parlamentului, ar fi fost smulse pentru ca singurul care sa poata taia microfonul sa fie presedintele sedintei, acuza Uniunea Salvati Romania.

Microfonul de la Camera DeputatilorFoto: USR

"Au smuls butoanele microfonului din Camera Deputatilor astfel incat parlamentarii opozitiei sa nu il mai poata deschide daca presedintele de sedinta decide sa taie microfonul. Asa arata dezbaterea in Parlamentul Romaniei", scrie USR pe pagina oficiala de Facebook. Vezi aici.

Incidentul vine dupa ce in ultimele saptamani dezbaterile din Plenul Parlamentului si plenul Camerei Deputatilor au fost foarte aprinse, iar de nenumarate ori presedintele de sedinta (din partea Puterii) a taiat microfonul cand la cuvant erau reprezentantii opozitiei. Acestia, in schimb, s-au folosit de butoanele microfonului pentru a-l redeschide...

Ulterior, pentru ca presedintele de sedinta nu a dorit sa lasa parlamentarii opozitiei sa-si citeasca amendamentele pe legile justitiei, reprezentantii USR au urcat la tribuna si si-au citit amendamentele la o portavoce.