Presedintele executiv al PSD, senatorul Niculae Badalau, a declarat luni ca nu i se pare normal ca magistratii sa protesteze fata de proiectele de modificare a legilor Justitiei, afirmand ca acestea pot suferi modificari in parcursul legislativ si ca magistratii nu au voie prin lege sa protesteze, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Referindu-se la la magistratii care au iesit in fata institutiilor in care lucreaza pentru a protesta fata de aceste proiecte, Badalau a spus: "Magistratii nu au voie, prin lege, sa protesteze. Au iesit in fata sediilor. Asa cum va spuneam, este o lege care inca nu e finalizata. Atunci, pentru ce protesteaza? Amendamentele sunt niste proiectele mai mici care sunt sau nu aprobate. Inclusiv la Camera Deputatilor, colegii mei de partid au depus amendamente care au fost respinse. Posibilitatea asta exista si la Senat. Sa manifestam preventiv nu mi se pare normal".

Intrebat ce le transmite celor care au protestat in Piata Victoriei, Badalau a raspuns: "Sa citeasca proiectele de lege si sa nu manifeste si sa discute pe niste proiecte, ci sa vada ca pana la final, cu siguranta, vor fi niste legi foarte bune pentru societatea romaneasca. Dar cred ca sunt si influentati si am urmarit cateva declaratii ale dansilor care nu au nicio legatura cu ceea ce se intampla in substanta legii".

Badalau a explicat ca majoritatea parlamentara nu a comunicat opiniei publice modificarile pentru ca "aceste proiecte sunt in faza de dezbatere".

"Senatul e Camera decizionala si pana la sfarsit la Senat poate sa aiba alt sens. In strada, democratic, se exprima o opinie. Parintii acestor legi sunt cele doua Camere ale Parlamentului. Printr-o lege nu poti multumi pe toata lumea, dar noi incercam sa-i multumim pe majoritatea oamenilor cu legile astea. Au fost foarte multe amendamente. Unele bune, altele rele. Am vazut ca in media s-au discutat unele amendamente, cu toate ca ele erau respinse si nu aveau nicio solutie. Tot felul de aberatii", a adaugat luni Badalau la Parlament.