Deputata USR Cosette Chichirau a depus luni plangeri impotriva senatorului PSD Serban Nicolae la Comisia de disciplina a Senatului si la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), in urma injuriilor adresate de acesta in plenul Parlamentului acum doua saptamani, potrivit unui comunicat USR.

"In plangerea catre CNCD se arata ca prin mesajul senatorului Serban Nicolae, rolul femeii este redus de la subiect social la obiect sexual, asociind imaginea femeii unui act sexual, perpetuand astfel un climat discriminatoriu fata de femei. Au fost depuse totodata inscrisuri, documente si inregistrari care sa dovedeasca acuzatiile", se arata in comunicatul citat

Cosette Chichirau cere Senatului aplicarea celor mai drastice masuri disciplinare impotriva senatorului Serban Nicolae: avertisment public scris si interdictia de a reprezenta Senatul in relatiile interne si externe ale acestuia pe o perioada de 3 luni.

Din partea CNCD, deputata USR solicita aplicarea unei amenzi contraventionale si obligativitatea de a publica in mass-media un rezumat al hotararii prin care se constata savarsirea contraventiei.