Deputatul PNL Florica Chereches a fost aleasa, duminica, in functia de presedinte al Organizatiei Femeilor Liberale (OFL), cu 692 voturi, fata de contracandidata sa, deputatul Cristina Traila, care a obtinut 485 de voturi, anunta News.ro.

Dupa anuntarea rezultatelor, Florica Chereches le-a multumit colegelor sale pentru incredere.

"Sunt o femeie obisnuita din Oradea, sunt casatorita, am patru copii si o viata plina de suisuri si coborasuri. (...) Mi-am inceput cariera ca inginer, dar apoi a trebuit sa ma tot reinventez", a spus Florica Chereches, in discursul in care si-a sustinut candidatura in cadrul congresului. Ea a mentionat ca, in urma cu 17 ani, a infiintat o societate de microfinantare care sprijinea femeile sa-si dezvolte o afacere, incurajandu-le sa aiba mai multa incredere in ele si sa indrazneasca mai mult. "Ma lupt sa dezvoltam scolile de meserii de care Romania are atat de multa nevoie, ma lupt sa corelam oferta educationala cu cererea de pe piata muncii, ca sa se poata angaja toti absolventii si sa ne ramana copiii in tara", a adaugat Chereches.

"Va promit ca voi fi un exemplu de implicare pentru toate femeile care vor sa fie active in politica romaneasca. Va asigur ca va voi fi lider, nu sef. Voi fi un lider care crede ca forta noastra vine din unitatea noastra", a incheiat Florica Chereches.