Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminica, ca liberalii vor ataca la Curtea Constitutionala (CCR) legile justitiei, daca vor trece de Parlament si a sustinut ca UDMR, care este membru PPE, are obligatia de a vota impotriva propunerilor PSD, relateaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"PNL se opune, vom vota impotriva oricarui amendament al PSD-ALDE care poate sa afecteze independenta puterii judecatoresti si autonomia in activitatea magistratilor. Evident, in momentul de fata pregatim temeiuri de atac la CCR, in cazul in care vor trece legile", a spus Orban.

Liderul PNL a criticat votul dat de UDMR pe aceste legi si a spus ca Uniunea are obligatia de a vota impotriva propunerilor formulate de PSD, deoarece face parte din Partidul Popular European.

"Nu pot sa nu readuc aminte ca fara UDMR aceste legi nu ar fi fost adoptate si din nou le adresez celor de la UDMR sa iasa din aceasta plasa a partidului de guvernamant. Ei sunt membri ai Partidului Popular European si au obligatia de a vota impotriva propunerilor formulate de PSD, care nu sunt sustinute la nivelul Partidului Popular European si in general la nivelul Uniunii Europene", potrivit lui Orban.