Cristina Traila si-a sustinut, duminica, candidatura la presedintia Organizatiei de Femei Liberale (OFL), argumentand ca "noi am sustinut Coalitia pentru Familie si, daca intr-o familie exista un barbat si o femeie, si in politica trebuie sa existe si barbati, si femei".

HotNews.roFoto: Hotnews

"OFL nu poate fi o anexa a PNL, iar intre femeie si barbat trebuie sa existe un parteneriat, asa cum exista in viata de zi cu zi. Acest parneriat trebuie sa se regaseasca si in politica. Plecam de la o realitate, si de aceea am spus ca politica se schimba. Realitatea noastra de astazi este ca in societate avem 53% femei si 47% domni, iar acest rationament trebuie sa se regaseasca si in politica, la nivel de reprezentare. Familia si Biserica sunt doua notiuni fundamentale. Sa nu uitam ca noi am sustinut Coalitia pentru Familie si, daca intr-o familie exista un barbat si o femeie, si in polititca trebuie sa existe si barbati, si femei. Astazi suntem in Parlamentul Romaniei 20% femei si poate ca, daca reprezentarea era una reala, Parlamentul nu arata cum arata astazi", a spus Cristina Tarila in discursul sustinut la Congresul Femeilor Liberale, relateaza News.ro.

De asemenea, deputatul a spus ca Romaniei ii lipseste increderea, motiv pentru care a ales sa candideze la presedintia OFL.

"Nu e vorba de mine, nu e vorba de echipa, nu e vorba de OFL, e vorba de toate doamnele care astazi fac echipa in aceasta organizatie. Daca eu stau astazi in fata dumneavoastra, stau dintr-un singur motiv: increderea. (...) Ceea ce ne lipseste noua astazi in societatea romaneasca este increderea in oameni", a spus aceasta.

Cristina Traila a amintit si de crima si tentiva de omor de la metroul bucurestean, care au artatat "o societate disfunctionala", in care increderea oamenilor a disparut.

"Zilele trecute a fost un eveniment tragic, care a zguduit o Romanie - doua femei si o tragedie. Acele doua femei sunt consecinta unei societati disfunctionale, a unei societati in care increderea in oameni a disparut, in care abuzurile sunt la ordinea zilei, iar violenta domestica e acolo. Am adoptat rezolutia pe care organizata de femei a Partidului Popular European a dat-o in 11 decembrie a.c., impotriva violentei domestice, dar nu este suficient¬, a spus Traila.