Presedintele Klaus Iohannis scrie sambata, intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook: "Cu profund regret, am condus astazi pe ultimul drum un veritabil om de stat, Regele Mihai I, care, cu demnitate si curaj, si-a reprezentat tara in unele dintre cele mai grele vremuri ale istoriei noastre."

Klaus si Carmen IohannisFoto: Facebook - Klaus Iohannis

"Am fost impresionat de multimea de oameni care s-a alaturat cortegiului funerar, o autentica expresie a iubirii si respectului romanilor fata de Regele Mihai I. Sunt convins ca va ramane in memoria nationala drept un reper de integritate, un simbol al solidaritatii si al aspiratiei catre libertate", continua Klaus Iohannis.

Regele Mihai este inmormantat astazi in noua Catedrala din Curtea de Arges, la funeralii participand reprezentantii mai multor familii regale si imperiale. Sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai este transportat la aceasta ora, cu trenul regal, la Curtea de Arges, unde fostul suveran va fi inmormantat in jurul orei 19:00. Regele va fi inmormantat in Catedrala Manastirii Curtea de Arges, unde este inmormantata si sotia sa, Regina Ana. Mii de oameni au intampinat trenul regal pe peroanele garilor prin care acesta a trecut in drum spre Curtea de Arges.