Fostul presedinte al Romaniei si presedintele de onoare al Partidului Unitatii Nationale (PUN), Traian Basescu, ar putea candida in cadrul alegerilor parlamentare de anul viitor din Republica Moldova, potrivit declaratiilor avocatului sau, Andrei Bivol, imputernicit pe dosarul care vizeaza retragerea cetateniei moldovenesti de catre seful statului, Igor Dodon, scrie portalul de stiriindependent.md.

Traian BasescuFoto: Agerpres (editat)

"Din cate stiu eu da, el doreste sa candideze, dar ar trebui sa il intrebati pe el. Decizia de a candida la alegerile parlamentare va fi luata dupa deciziile hotararilor de fond", a spus avocatul Andrei Bivol, dupa sedinta de judecata de vineri privind ridicarea cetateniei moldovenesti a lui Basescu.

Presedintele Igor Dodon a semnat in primele zile ale lunii ianuarie decretul prin care fostului presedinte al Romaniei Traian Basescu ii este retrasa cetatenia Republicii Moldova, dobandita de acesta cu doar cateva luni mai devreme.

Dodon se lauda in acea perioada pe Facebook ca a contribuit personal la retragerea cetateniei lui Basescu, iar apoi intr-o conferinta organizata pe malul raului Nistru.