Sedinta comisiilor reunite de buget a fost suspendata, joi noaptea, in timp ce se discuta bugetul Ministerului Romanilor de Pretutindeni, la propunerea presedintele Comisiei de buget de la Camera Deputatilor, Viorel Stefan, potrivit Agerpres.

Propunerea a venit in contextul in care se discuta suplimentarea bugetului Ministerului Romanilor de Pretutindeni, lucru care a nemultumit reprezentantul Ministerului de Finante, care a aratat ca nu mai sunt bani.

"Sunt circa 12 milioane de romani in afara tarii si pentru care avem ca si buget 12,2 milioane de lei. In acelasi timp, in Romania, prin comparatie, suma totala pentru organizatiile minoritatilor nationale este de peste 235 de milioane de lei. Propunerea mea, daca dumneavoastra nu spuneti, este de a suplimenta totusi bugetul", a declarat, joi, presedintele Comisiei de buget din Senat, Eugen Teodorovici.

Astfel a fost adusa in discutie posibilitatea formularii unui amendament in acest sens.

Reprezentantul Ministerului Finantelor s-a aratat impotriva acestei suplimentari si a sustinut ca fondul de rezerva s-a terminat, iar bugetul Ministerului Romanilor de Pretutindeni a crescut cu 45% fata anul trecut.

Teodorovici a propus supunerea la vot a amendamentului privind cresterea bugetului Ministerului Finantelor Publice, moment in care presedintele Comisiei de buget de la Camera Deputatilor, Viorel Stefan, a propus suspendarea sedintei si reluarea ei dimineata, in prezenta ministrului Finantelor Publice.

"Eu cred ca nu este bine sa luam o decizie acum, pe picior. Cred ca am muncit suficient astazi, am reusit, mai sunt doi sau trei ordonatori, haideti sa suspendam discutia aici si s-o reluam dimineata in prezenta ministrului de Finante. (...) Parlamentul poate sa faca orice, mai putin sa incalce Constitutia, si atat timp cat noi nu stim care este sursa de unde se finanteaza si votam o astfel de chestie, o facem cu incalcarea Constitutiei", a declarat Viorel Stefan.

Membrii comisiilor reunite au votat in favoarea acestei propuneri, urmand ca sedinta sa fie reluata vineri, la ora 10,00, cand vor fi discutate bugetele Ministerului Romanilor de Pretutindeni, Societatii Romane de Radiodifuziune, Academiei Romane, Autoritatii Nationale pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal, Ministerului pentru Mediul de Afaceri si Ministerului Finantelor Publice, potrivit Agerpres.