UDMR afirma ca a votat modificarea Legii organizarii judiciare si legea care reglementeaza functionarea CSM, "pentru ca acestea intaresc lupta impotriva coruptiei si statul de drept", potrivit news.ro.

" Am votat modificarea Legii organizarii judiciare si legea care reglementeaza functionarea CSM, pentru ca acestea intaresc lupta impotriva coruptiei si statul de drept. In Romania, prin invocarea legilor sigurantei nationale, oricine, oricand poate fi interceptat", precizeaza UDMR intr-un comunicat.

Conform Uniunii, "pana acum, statul nu putea sa traga la raspundere procurorii si judecatorii care, cu rea-credinta sau dintr-o neglijenta grava, au comis o eroare judiciara care distruge vietile oamenilor".

"Aceasta situatie trebuie remediata urgent! Avem convingerea ca prin modificarea cadrului legislativ putem diminua abuzul de putere contribuind, astfel, la intarirea statului de drept. La 11 decembrie, prin decizia separarii carierelor judecatorilor si a procurorilor, am facut primul pas in aceasta directie, iar modificarile adoptate astazi reprezinta un nou efort in acest sens", conchide UDMR.