Deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu a declarat miercuri ca, in incercarea de a impiedica modificarea regulamentului Camerei Deputatilor, a dezvoltat un soft care genereaza foarte multe amendamente, dintre care doar 6.500 au fost depuse la comisie, nefiind insa acceptate de presedintele acesteia, Eugen Nicolicea, transmite news.ro.

Deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu protesteaza fata de tacticile puterii din ParlamentFoto: Facebook

"Mi-am folosit aptitudinile de inginer si am creat un soft prin care am generat foarte multe amendamente. Am reusit sa depun doar 6.500 de amendamente, pentru ca trebuiau depuse, printate. Le-am depus si am mers in Comisie sa le sustin, dar, in continuarea acestor abuzuri, presedintele Comisiei de regulament, domnul Nicolicea, nu mi-a permis sa sustin niciunul dintre ele, nu le-a inclus nici in raportul de fond, comitand astfel un fals si un uz de fals", a spus Viziteu.

De asemenea, acesta a explicat ca softul a fost creat ca o arma "extrema la niste abuzuri extreme pe care cei din majoritatea parlamentara le comit".

"Preia textul articolelor dint-o lege si le modifica introducand diverse cuvinte, cum ar fi: , schimband cu . Pur si simplu modifica fiecare regulament in forme coerente", a raspuns Viziteu, intrebat cum functioneaza programul cu care a generat amendamentele.

Deputatul USR a spus ca prin demersul sau de depunere a mii de amendamente ar fi vrut "sa ii coste" pe cei din Coalitie.

"Aceasta arma a fost folosita pentru abuzul lor. Am vrut sa generez foarte multe amendamente, pentru ca daca voiau sa incerce in mod regulamentar sa schimbe acest regulament, as fi vrut sa ii coste. Pentru e au facut astazi nu a fost doar o dictatura a majoritatii, ci a a fost plin de abuzuri. Domnul Nicolicea a mintit in plen spunand ca nu au fost depuse amendamente", a conchis deputatul.