Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Valcea, Constantin Radulescu, declara ca nu va accepta ca partia de schi de la Voineasa, Transalpina Ski Resort, sa stea inchisa si va lua masuri in vederea gasirii unor solutii legale pentru deschiderea domeniului schiabil mentionat, potrivit Agerpres.

Intr-un comunicat al CJ Valcea, postat marti pe facebook, se mentioneaza ca desi CJ Valcea nu poate interveni direct in rezolvarea problemei, institutia va organiza o intalnire cu reprezentantii Primariei Voineasa, beneficiarii investitiei Domeniul schiabil Voineasa - Transalpina Ski Resort si ai Prefecturii, pentru a identifica solutiile ca partia sa poata fi deschisa.

"Urmare a faptului ca exista unele semnale publice legate de procedura de exploatare a partiei Transalpina Ski Resort, chiar daca Prefectura si Consiliul Judetean nu pot interveni direct, am stabilit ca joi, 14 decembrie a.c., sa avem o intalnire comuna cu Primaria Voineasa, beneficiar al acestei investitii, pentru a identifica solutia ca pana la finalizarea procedurii de atribuire a administrarii, domeniul schiabil de la Vidra sa fie unul functional", a precizat Constantin Radulescu, potrivit comunicatului.

Primaria Voineasa a anuntat pe 5 decembrie, printr-o informare postata pe pagina sa de internet, ca deschiderea sezonului de schi va avea loc dupa atribuirea serviciilor de administrare si atunci cand stratul de zapada o va permite.

"Urmare a postarilor pe site-urile de socializare, Primaria Voineasa va informeaza ca deschiderea sezonului de schi la 'Domeniul schiabil Voineasa - Ski Ressort Transalpina' va avea loc dupa indeplinirea procedurilor legale de atribuire a serviciilor de administrare si totodata stratul de zapada va permite functionarea", se precizeaza in anuntul Primariei Voineasa.

Consiliul Local Voineasa a aprobat intr-o sedinta din 8 noiembrie "contractarea de Servicii de operare a instalatiilor de transport pe cablu, reparatii, intretinere instalatii si consultanta pentru autorizarea instalatiilor domeniului schiabil Voineasa - Ski Resort Transalpina, pe o perioada determinata de trei luni, prin atribuire directa, in limita a maximum 132.000 lei".

In aceeasi sedinta din 8 noiembrie, consilierii locali din Voineasa au aprobat studiul de fundamentare si documentatia de atribuire in vederea delegarii gestiunii serviciului de transport public pe cablu si a activitatilor conexe domeniului schiabil Voineasa - Ski Resort Transalpina prin concesionare. Durata contractului de delegare a gestiunii serviciului mentionat a fost stabilita la patru ani, cu posibilitatea de prelungire pana la cinci ani.