Comisia de regulament a Camerei Deputatilor a respins luni cu 4 voturi "impotriva", 2 voturi "pentru" si 2 abtineri propunerea lui Florin Iordache de modificare a regulamentului astfel incat, in plen, dupa epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise se supun votului la pachet, iar cele respinse doar in unele cazuri. Reprezentantul UDMR in comisie, deputatul Marton Arpad, a votat impotriva propunerii lui Florin Iordache, transmite News.ro.

Potrivit deputatul USR Catalin Drula, care a participat la sedinta, liderul comisiei, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a invocat conceptul de "majoritate ponderata" - adica fiecare parlamentar, desi are un vot, voteaza cu ponderea avuta in majoritatea parlamentara.

"Sunt in Comisia de Regulament unde fiecare grup (partid) are un singur reprezentant. Dl. Nicolicea sustine ca fiecare reprezentant voteaza cu ponderea partidului din care face parte. Deci nu un om, un vot. Pana si colegul de la UDMR care nu e in opozitie ii spune ca nu e asa. Nu mai stiu ce sa inventeze ca sa calce totul in picioare" a scris deputatul USR pe pagina sa de Facebook.

Acest proiect de hotarare ar fi trebuit votat chiar luni in plenul convocat cu cateva ore inainte, insa raportul nu a fost gata la timp, fiind nevoie sa se faca aceasta sedinta a comisiei de regulament seara.

Deputatul PSD Florin Iordache a depus miercurea trecuta la Parlament, impreuna cu Tudor Ciuhodaru (PSD) si Marian Cucsa (ALDE), un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputatilor, astfel incat, in plen, dupa epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise se supun votului la pachet, iar cele respinse doar in unele cazuri.

Astfel, cei trei vor ca Regulamentul sa stabileasca aceasta procedura: ¬In situatia in care timpul de dezbatere aprobat s-a epuizat, dezbaterea se incheie si presedintele Camerei supune unui singur vot toate amendamentele admise la un articol cuprinse in raportul comisiei. Amendamentele respinse se supun votului numai in cazul in care, prin vot, Camera a respins amendamentele admise de comisie¬.