Liderul PMP, Eugen Tomac, acuza liderii PNL si USR ca au confiscat protestele si sustine mitingul de duminica seara "a fost o actiune organziata pentru a-i face revenirea in viata politica a indecisului Dacian Ciolos, iar PMP nu a fost acolo pentru ca nu a fost invitat." Tomac mai spune ca reprezentantii PMP au fost in strada si ca partidul va lupta impotriva PSD si "apucaturilor sale ce tin de dorinta de a subordona justitia".

Eugen Tomac - PMPFoto: Hotnews

Redam mai jos integral postarea lui Eugen Tomac:

"Am participat acum doua luni, impreuna cu PNL si USR, la sedinta de constituire a Comisiei speciale privind legile justitiei.

Am fost, impreuna cu Robert Turcescu, la aceasta sedinta convocata de PSD. Am cerut, alaturi de celelalte partide de opozitie, sa nu se constituie o astfel de comisie pentru ca obiectul acesteia tine de activitatea comisiilor permanente de specialitate din Camera Deputatilor si Senat.

Am fost singurul dintre cei prezenti care a avertizat ca o asemenea decizie va infuria cetatenii care vor veni si vor protesta in fata Parlamentului.

Am decis, in calitate de partid parlamentar de opozitie, sa VOTAM IMPOTRIVA infiintarii acestei comisii. Am spus clar ca numirea in functie a lui Iordache compromite orice actiune a acestei comisii.

Am decis primii sa parasim aceasta comisie pentru legile speciale, iar colegul nostru, senatorul Dorin Badulescu, a iesit primul din sala si nu a mai participat la nicio sedinta pentru ca am luat hotararea sa nu ne atingem de legile justitiei, asa cum cere o parte a societatii.

Nu am depus niciun amendament, spre deosebire de colegii din PNL si USR, care s-au asezat la masa cu Iordache si au depus zeci de amendamente.

Nu am participat la proteste in mod organizat pentru ca actiunea de protest a fost initiata de cetatenii ingrijorati de initiativele PSD, si nu de partide. Majoritatea membrilor PMP au fost in strada, si nimeni nu a impiedicat sau descurajat vreun membru al partidului nostru sa nu iasa in strada.

Legat de actiunea de ieri, pot spune doar atat: a fost o actiune organziata pentru a-i face revenirea in viata politica a indecisului Dacian Ciolos, iar PMP nu a fost acolo pentru ca nu a fost invitat. Scopul nu a fost sa se dea un mesaj de unitate din partea partidelor de opozitie, ci de confiscare a protestelor de catre anumite partide.

Ramanem pe aceleasi baricade cu cei care lupta impotriva PSD si a apucaturilor sale ce tin de dorinta de a subordona justitia, chiar daca in alte domenii avem viziuni si abordari diferite fata de celelalte partide din opozitie.

Am facut aceste clarificari pentru a limpezi anumite chestiuni ce tin de pozitionarea noastra cu privire la acest subiect intens dezbatut.

PMP este si va fi intotdeauna impotriva ciumei rosii!"